IzobraževanjePotovanje

Teden izobraževanja v Švici

Švica sodi v vrh po kakovosti izobraževalnega sistema.

V prostorih mednarodne izobraževalne agencija IntegralEdu, vodilne svetovalke za izobraževanje v tujini z več kot petindvajsetletnimi izkušnjami, bo od ponedeljka 28. januarja do petka 1. februarja potekal Teden izobraževanja v Švici.

Namenjen je vsem otrokom in mladostnikom v starosti od 10 do 20 let in njihovim staršem.

Švica izstopa po marsičem, ena izmed njenih posebnosti pa je izjemno kakovosten izobraževalni sistem, ki po kvaliteti in raznovrstnosti sodi v svetovni vrh. Jezikovne počitnice v Švici so najboljša izbira za tiste otroke in mladostnike, ki bi prijetno radi združili s koristnim.  Poleg učenja jezika bodo osvojili tudi druge veščine in spretnosti, ki jim bodo v pomoč tako v življenju, kot pri identifikaciji svojih študijskih in posledično kariernih interesov.

Glede na starost otroka, njegovo raven znanja tujega jezika in glede na njegove interese bodo Integralovi svetovalci otrokom in staršem dali individualna priporočila, da bodo lažje našli in se odločili za zanje najbolj primeren poletni izobraževalno-počitniški program.

Jezikovni tečaji v tujini omogočajo najhitrejši in najlažji način učenja jezikov, pa tudi razvoj socialnih veščin otrok. V Švici se na popolnoma drugačen in zabaven način učijo tujih jezikov, blagodejno pa nanje vpliva tudi čisto in varno švicarsko okolje, saj se jezikovne šole nahajajo v neposredni bližini Ženevskega jezera, v prekrasnih Alpah in v svetovljanskem mestu Lugano. Vsi poletni šolski programi so močno prilagojeni potrebam otrok in mladostnikov in se izvajajo pod vodstvom pedagoškega osebja, ki ima na svojem področju velik ugled in odlične reference. Jezikovni programi so podkrepljeni s številnimi praktičnimi delavnicami, ki udeležencem omogočajo veliko zabave in učenja zelo praktičnih veščin.

 

Bi se učili angleško, francosko, italijansko ali nemško?

Na Tednu izobraževanja v Švici bodo sodelovale štiri švicarske izobraževalne institucije, ki sodijo med najboljše v državi.

V popularni šoli Tasis v Luganu, se mladi lahko učijo angleščine, francoščine in drugih tujih jezikov medtem ko igrajo nogomet z mlado ekipo iz Milana. Ob naboru jezikovnih tečajev lahko razvijajo tudi svoje kulinarične spretnosti, ali pa spoznavajo svet mode in dizajna.

Otroci, ki jih poleg tujih jezikov zanimata svet gostinstva in turizma, bodo na Tednu izobraževanja v Švici lahko spoznali Swiss Education Group (SEG). Gre za skupino šol, ki so specializirane za vrhunsko izobrazbo na področju turizma, gostinstva in kulinarike. Ena izmed prednosti udeležbe jezikovnega tečaja v sklopu Swiss Education group je tudi ta, da udeleženec dobi povrnjene celotne stroške šolnine za poletni jezikovni tečaj, v kolikor svoj študij nadaljuje na enem izmed njihovih študijskih programov.

Brillantmont, ena izmed najstarejših šol v Švici je izjemno priljubljena, saj se tečajniki iz več kot 30 različnih držav vedno znova radi vračajo.

Šola ponuja tečaje akademske angleščine ali francoščine za otroke v starosti od 10 do 17 let. Tečaji potekajo dopoldne in pogosto vključujejo uporabo jezika v resničnem okolju, npr. na tržnici. Popoldne so za tečajnike organizirane zabavne aktivnosti ob jezeru ter obiski lokalnih atrakcij.

Mladi ljubitelji gora se lahko udeležijo jezikovnih tečajev v šoli Altitude, ki svojim tečajnikom ponuja namestitev v očarljivih tradicionalnih švicarskih alpskih hišicah v bližini mesta Verbier. Tečajniki izbirajo med učenjem angleščine ali francoščine, ki poteka v dopoldanskih urah.

Neposredna bližina Alp prinaša priložnosti za številne športne aktivnosti v prostem času, kot so hoja, plezanje, raziskovanje narave in druge pustolovščine. Tečaj vključuje tudi izlete do tematskih parkov in naravnih znamenitosti.

Aiglon je prestižna internatna šola, ki vse od svojih začetkov poudarja pomen povezanosti uma, telesa in duha. Pomemben del pouka so zato poleg dela v učilnici izleti v čudovito alpsko naravo. Šola ponuja tečaje angleščine, fracoščine, gledališke izkušnje, program spoznavanja matematike in znanosti. Starejšim tečajnikom so poleg jezikovnih na voljo tudi tečaji, ki so namenjeni pripravi na izpite SAT. (Ti so potrebni za vpis na ameriške univerze).

Več informacij o Tednu izobraževanja v Švici si lahko preberete na spletni strani.

Samo v tem tednu bo za vpis v jezikovne tečaje v Švici na voljo tudi ekskluzivni 20% popust na celotno prijavnino.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNanaja
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button