IzobraževanjePriložnosti

Subvencionirani jezikovni tečaji za sto socialno ogroženih študentov

Fundacija Študentski tolar, ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU), je objavila nova razpisa za subvencionirane jezikovne in strokovne tečaje za sto socialno ogroženih študentov. Jezikovne tečaje izvaja zavod ŠOLT, z njimi pa bodo začeli 19. oktobra, prijave potekajo do 21. oktobra, so sporočili iz fundacije.

Namen Fundacije Študentski tolar je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. S četrtim letošnjim razpisom bo fundacija omogočila subvencionirane jezikovne tečaje 70 ljubljanskim študentom z doplačilom študenta po ceni 30 evrov. Študent si lahko sam izbere, kateri 30-urni tečaj bi želel obiskovati – teh je preko 25. Jezikovni tečaji se bodo izvajali v različnih terminih od 19. oktobra dalje.

Z drugim letošnjim razpisom za subvencionirane strokovne tečaje pa fundacija omogoča udeležbo 30 študentom na tečajih slovenskega znakovnega jezika, retorike, kreativnega pisanja, desetprstnega slepega tipkanja ali asertivnosti – treningu samozavesti, ki se bodo izvajali do konca leta. Študent bo moral ob odobreni subvenciji za tečaj doplačati 20, 30 ali 40 evrov.

Obe vrsti tečajev izvaja Zavod ŠOLT, študenti pa se na tečaje že lahko prijavijo. Prijave so odprte do 21. oktobra. Svetujejo jim, da se na razpisa prijavijo čim prej, saj bo možnost teh subvencioniranih tečajev pridobilo prvih 100 študentov, ki bodo ustrezali razpisnim merilom.

Preveri še druge programe za ljubljanske študente v socialni stiski

Obenem na fundaciji potekajo še drugi programi za študente v socialni stiski, med drugimi brezplačno lektoriranje zaključnih študijskih del. V začetku oktobra pa bodo objavili tudi nov razpis za dodelitev nepovratnih denarnih pomoči.

Znanje tujih jezikov in drugo neformalno znanje je dandanes kompetenca, ki je morajo biti vešči vsi študenti, ne glede na smer študija, so dodali. Ker pa si obiskovanja jezikovnih ali strokovnih tečajev žal vsi mladi ne morejo privoščiti, že več let v fundaciji skupaj z zavodom ŠOLT izvajajo programe subvencioniranih tečajev.

Razpisa sta objavljena na spletni strani fundacije, na naslovu www.studentski-tolar.si.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button