Kulsko

Humanitarni zaključek leta v Klubu mariborskih študentov s projektom Utrinek pravljice

Klub mariborskih študentov v petek, 16. decembra 2022, že sedmo leto zapored pripravlja dobrodelni dogodek Utrinek pravljice. Letos bodo z izdelki, kuhanim vinom, čajem in piškoti zbirali prostovoljne prispevek, ki jih bodo v celoti podarili društvo Križemrok za organizacijo Mega zimovanja 2022

Mesec december je prazničen čas, ko smo radi v objemih ljudi, ki jih imamo radi. Toplina, objemi, nasmehi, bližina in druženje. Je pa to tudi čas, ko se zavemo, da je marsikdo v naši okolici v stiski in potrebuje pomoč. Tudi letos so aktivisti Kluba mariborskih študentov uslišali te stiske in organizirali dobrodelni projekt Utrinek pravljice.

Ta se letos izvaja že sedmič v decembru. Prvi del projekta Utrinek pravljice je potekal v četrtek, 8. decembra 2022, ko so aktivisti Kluba mariborskih študentov izdelovali praznične izdelke, ki jih bodo v petek, 16. decembra 2022, pred Pisarno (Vetrinjska ulica 30) ponujali za prostovoljne prispevke, ki bodo v celoti namenjeni dobrodelnosti.

Sredstva bodo letos namenili društvu Križemrok, ki zase pravijo, da »svoje moči vlagamo v organizacijo letovanj in zimovanj za otroke iz socialno ogroženih okolij, saj jim za nekaj dni želimo ponuditi prostor, kjer se lahko družijo s sovrstniki, stkejo nove vezi in se naučijo nekaj novega.« Sredstva trenutno potrebujejo predvsem pri organizaciji Mega zimovanja, kjer bodo vse udeležence tudi obdarovali.

Če boste v petek na ogledu lučk ali pa potrebujete še kakšno darilo za božič, vas Klub mariborskih študentov vabi, da se oglasite na stojnici pred kavarno Pisarna, izberete svoj ročno narejen izdelek in ga za simbolno ceno odnesete domov. Lahko pa se zgolj ustavite na kuhanem vinu ali čaju in se pogrejete.

KMŠ
KMŠ

Sorodni članki

Back to top button