GlasbaKulsko

Iron Maiden svojo turnejo Future Past Tour začenjajo v Sloveniji!

Po 16 letih se v Sloveniji obeta vrhunski koncertni spektakel legendarnih velikanov hard rocka Iron Maiden, prvi v vrsti koncertov na njihovi novi turneji “Future Past Tour”! Iron Maiden bodo predstavili pesmi s svojega zadnjega albuma “Senjutsu”, poleg ikoničnih pesmi z albuma “Somewhere In Time” iz leta 1986 in drugih klasik skupine!

V veliko čast Sloveniji in slovenskim oboževalcem, bodo Iron Maiden pričeli svojo povsem novo koncertno turnejo prav pri nas, 28. maja 2023 v Areni Stožice v Ljubljani! Tako jih bomo lahko prvi videli prav tukaj po kar 16 letih od njihovega zadnjega nastopa na bežigrajskem stadionu. Predskupina na koncertu bo The Raven Age.

Steve Harris je ob temu dejal: »… Leto 2023 bo razburljivo obdobje in res se veselimo, da vas bomo spet srečali v Sloveniji, kjer smo nazadnje igrali leta 2007 na poletni turneji Matter Of The Beast.«

In prav dan pred koncertom Iron Maiden v Ljubljani, torej v soboto, 27. maja, nas bo zagreval ravno Steve Harris s svojo skupino British Lion, ki jo je ustanovil tudi ravno zaradi tega, da lahko še vedno nastopa na manjših, klubskih odrih. Vsi oboževalci vrhunskega heavy metala ste tako vabljeni, da si pravočasno priskrbite vstopnice za ta koncertni večer, ki se bo odvil v ljubljanski Cvetličarni. Vstopnice so še vedno na voljo na Eventimu in na pooblaščenih prodajnih mestih.

Iron Maiden začenjajo svojo “Future Past Tour” v Sloveniji!
28. maja 2023 v Areni Stožice v Ljubljani!

“Ogrevanje” že dan prej s skupino Steva Harrisa British Lion v Cvetličarni

Ustanovni član Iron Maiden, basist Steve Harris, je ob tej priložnosti dejal: »Po izidu našega zadnjega albuma, »Senjutsu«, smo trenutno turnejo Legacy of the Beast Tour nekoliko posodobili tako, da smo nastope pričeli s prvimi tremi pesmimi z nje, z odrsko postavitvijo »Japanese Palace«. Ker nima smisla ponavljati tega za turnejo albuma »Senjutsu«, smo razmišljali o drugih možnostih in smo se odločili, da ponovno oživimo turnejo »Somewhere In Time«, saj ta ni bila vključena v različne retrospektivne zgodovinske turneje, ki smo jih imeli v preteklosti. Te so temeljile na naših videoposnetkih s koncertov iz 80-ih, saj te turneje žal nismo posneli (krivite menedžerja!!).

V preteklih letih smo od oboževalcev prejeli veliko prošenj za številne skladbe s tega albuma, zato jih bomo zdaj odigrali in seveda nekaj drugih, za katere vemo, da vam bodo všeč! Prav tako nam bo v posebno zadovoljstvo, da bomo končno lahko odigrali nekaj bolj epskih skladb na »Senjutsu«, na kar smo dolgo čakali! Leto 2023 bo razburljivo obdobje in res se veselimo, da vas bomo spet srečali v Sloveniji, kjer smo nazadnje igrali leta 2007 na poletni turneji »Matter Of The Beast.«”

iron maiden

Menedžer Rod Smallwood je dodal: »Ta kombinacija dveh albumov se nam zdi zelo razburljiva. Vemo, da oboževalci želijo te epske pesmi z albuma “Senjutsu” slišati prvič v živo in menimo, da bo združitev z ikoničnim albumom, kot je “Somewhere In Time”, ustvarila še eno res posebno turnejo za stare in nove oboževalce! Seveda se bomo za turnejo novega albuma po Evropi v veliki meri vrnili k relativni intimnosti aren in vemo, da bodo oboževalci tudi tega zelo veseli!«

Skupina je nedavno zaključila svojo spektakularno svetovno turnejo “Legacy Of The Beast”, ki jo je za dve leti prekinil covid. Turneja se je začela maja 2018 v Talinu v Estoniji, prvim od 139 nastopov v 33 državah. Do zadnjega nastopa v Tampi na Floridi 27. oktobra 2022 je skupina na tej epski svetovni turneji igrala pred več kot tremi milijoni (!) oboževalcev.

 “Senjutsu” je ob izidu septembra 2021 debitiral na prvih mestu lestvic v 27 državah: Avstrija, Belgija, Brazilija, Bolgarija, Bolivija, Čile, Hrvaška, Kolumbija, Finska, Grčija, Nemčija, Madžarska, Indija*, Indonezija*, Italija, Koreja, Malezija*, Mehika, Portugalska, Romunija*, Rusija, Južna Afrika*, Španija, Švedska, Švica, Tajska* in Turčija (* = Apple metal lestvica, ker na teh trgih ni fizičnih/maloprodajnih lestvic, le digitalne), št. 2 v Veliki Britaniji, na Češkem, v Franciji, na Japonskem, na Nizozemskem, št. 3 v Avstraliji, na Irskem in v ZDA (najvišja uvrstitev na Billboard za IM tukaj), št. 5 v Argentini, na Danskem in Norveškem.

Agencija Antonov
John McMurtrie

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button