Šport

Krasnojarsk 2019 – 4. tekmovalni dan

Matevž Rupnik 4. v kombinaciji

Četrti tekmovalni dan na 29. zimski univerzijadi v Krasnojarsku je alpski smučar Matevž Rupnik, študent Fakultete za naravoslovje Univerze v Novi Gorici, zgolj za 19 stotink sekunde zgrešil medaljo na univerzijadi.

Matevž Rupnik je odlično odpeljal superveleslalom, saj je zasedal 10. mesto in se zavedal dobrega izhodišča pred slalomom. Po prihodu v cilj slalomske vožnje je zasedal 3. mesto, a ga je do konca kombinacije prehitel kasnejši zmagovalec, Švicar Yannick Chabloz. Tako je Rupnik pristal na nehvaležnem 4. mestu. »Seveda je razočaranje prisotno, saj 4. mesto ne pomeni praktično nič. Na takšnih tekmovanjih šteje zgolj medalja, jaz pa sem tokrat ostal brez,« je ob koncu kombinacije povedal vidno razočaran Rupnik.

Dobro je s svojim premiernim nastopom na univerzijadi opravil deskar na snegu Jernej Glavan. V paralelnem veleslalomu se je s spodobno vožnjo prebil v finale kot osmi. V 1/8 finala se je meril z Japoncem Hiroyem Todo, ki ga je ugnal za zgolj 8 stotink sekunde. Presenetljivo so se Poljaki veselili dvojne zmage. Oscar Kwiatkowski je za stotinko sekunde premagal Michala Nowaczyka.

Zimska univerzijada - Matevž Rupnik
Matevž Rupnik je v kombinaciji pristal na odličnem 4. mestu.

V zasledovanju sta v smučarski orientaciji nastopila tudi Jošt Lapajne in Blaž Petrovič. Prvi je napredoval na 39. mesto, Petrovič pa je zadržal 44. mesto iz sprinta. Oba študenta Fakultete za šport čaka na univerzijadi še ena tekma.

Na tekmovališča v Krasnojarsku se bodo podali tudi smučarji prostega sloga, Žiga Kovačič, Maj Štirn in Maks Pikec. Jernej Glavan, deskar na snegu, bo nastopil v paralelnem slalomu, v sprintu na teku na smučeh pa se bodo merili Anja Žavbi Kunaver, Nina Klemenčič, Neža Žerjav in Sebastjan Potokar.

Podporniki udeležencev 29. zimske univerzijade v Krasnojarsku so: Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o., športni dnevnik Ekipa SN, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza v Novi Gorici, Nova Univerza ter Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije Celje.

 

DOSTOP.si, Srečko FERLEŽ
Srečko FERLEŽ, Zvjezdan MIKIĆ

Sorodni članki

Back to top button