NovicePotovanje

Lucija Vrankar pripoveduje: med oblaki lahko srečaš cel svet

Življenje nad oblaki s prestižno letalsko družbo je lahko razburljivo in nudi precej neverjetnih izkušenj. Tako slabih kot seveda tudi dobrih. Lucija Vrankar razkriva, kakšno je bilo delo pri letalski družbi Emirates.

Pogosto smo lahko zasledili, da letalska družba Emirates išče stevarde in stevardese. Še boljše – da se lahko prijaviš tudi ti. Morda te je kdaj zamikalo in si se vprašal, kako bi dejansko bilo, če bi bila tvoja služba nad oblaki, vsak dan v drugi državi. No, Lucija Vrankar si je odgovorila na to vprašanje. In to zgodbo delila tudi z obiskovalci Pisarne.

Iz zraka na TikTok

Klub Mariborskih Študentov je tokrat v Pisarni gostil TikTokerko in Instagramerko Lucijo Vrankar, vsem znano pod imenom xlucy_time. Ko je KMŠ prvič gostil Lucijo (takrat še online), je razkrila več o svojih dogodivščinah v zraku, tokrat pa je s pogledom v preteklost in ozirom na prihodnost v Sloveniji spregovorila v živo. Pri tem pa je seveda razkrila številne zanimive pripovedke.

Oglas, ki ji je spremenil življenje

Njena pot se je začela s spletnim oglasom, da letalska družba Emirates išče stevarde in stevardese. Po celodnevnem izboru, na katerem ni mislila, da bo uspešna, se ji je uspelo prebiti v letalsko posadko. Tako je morala spakirati kovčke, hitro končati študij in se preseliti v Dubaj. Dubaj sicer komentira kot luštno, multikulturno mesto, kjer lahko dobiš vse, kar naročiš, v enem dnevu, a ji je dokaj hitro enostavno postalo preveliko.

Lucija Vrankar je z veseljem spregovorila o številnih prigodah med oblaki.

Verske izpovedi nad oblaki

Njene prigode v zraku so predvsem vezane na drugačno percepcijo muslimanske vere. Emirates je namreč letalska družba, ki izvira iz muslimanskega sveta, zato je priznala, da je o tej veri dobila obilico izobrazbe. Niti ta pa je ni mogla pripraviti na soočanje z muslimanskimi potniki, ki so ob svoji določeni uri začeli moliti, kot jim narekuje. In pri tem seveda zasedli cel hodnik, kljub temu, da jim je Lucija prej povedala, kje lahko molijo, da ne bodo motili drugih potnikov in osebja.

Zbrano občinstvo je Luciji na koncu zastavilo tudi nekaj vprašanj, med njimi tudi o življenju v Dubaju.

Dubaj, covid in zamujeni leti

Izpovedala se je tudi o času, ko je med covidom obtičala v Dubaju. Na slovenski ambasadi so ji namreč povedali, da naj bi zadnji let odšel brez nje – kljub temu, da je ugotovila, da je dva dni kasneje vzletel še en. Je pa priznala, da ji je mogoče to koristilo, saj je Emirates takrat odpustil vse, ki so zapustili bazo.

Lucija je zdaj doma v Sloveniji, saj je svojo skoraj triletno pogodbo prekinila malo pred iztekom. Pravi namreč, da kljub ljubezni do dela stevardese celotnega svojega življenja pač ni želela posvetiti življenju nad oblaki. Trenutno se preživlja s TikTokom in gostovanjem na POP TV. Pravi pa, da je njena prihodnost široko odprta.

Marina BAJIĆ
Marina BAJIĆ, Instagram

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button