Glasba

“One Love” za pomoč mladim

Družina Marley je ponovno posnela ikonično pesem Boba Marleyja One love v prenovljeni podobi. Z njo bo podprla UNICEF-ovo globalno kampanjo v boju proti posledicam pandemije novega koronavirusa na mlade.

Glasbeni založbi Tuff Gong International in Amplified Music sta prenovljeno različico pesmi izdali 17. julija. Vsi prihodki od pesmi in z njimi povezanih dejavnosti bodo namenjeni podpori UNICEF-ove globalne kampanje za pomoč mladim, skritim žrtvam pandemije novega koronavirusa.

“Oče je pesem One love ustvaril pred več kot štiridesetimi leti. V času, ko se je svet soočal z mnogimi izzivi. Pesem govori o enotnosti, miru in univerzalni ljubezni. To sporočilo je aktualno tudi v tem času. Če smo enotni, lahko skupaj premagamo to globalno krizo. Z eno ljubeznijo in enim srcem,” je povedala Cedella Marley, kantavtorica in hčerka Boba Marleyja.

Pesem One love/People get ready velja za ikonično, s svojim zimzelenim sporočilom pa poziva k enotnosti. Bob Marley jo je za milijone ljudi po vsem svetu posnel leta 1977. Njeno prenovljeno različico, nekakšno globalno himno letošnjega leta, so soustvarili družina Marley, priznani glasbeniki z vsega sveta, umetniki iz kriznih žarišč po svetu ter mladi iz najranljivejših skupnosti.

 

Sredstva, zbrana v globalni UNICEF-ovi kampanji One love, ki se ji pridružuje tudi UNICEF Slovenija, bodo najranljivejšim zagotovila milo, zaščitno opremo in komplete za higieno. Omogočila bo tudi ozaveščanje otrok, mladine in družin o zaščiti. Hkrati pa bodo sredstva namenjena tudi zagotavljanju izobraževanja, zaščite pred nasiljem in izkoriščanjem ter zdravstvene oskrbe. “Mladi so jasno in glasno povedali, česa si želijo. Pravičnejše družbe ter prenehanje nasilja, krivic in diskriminacije. Čas je, da jim vsi prisluhnemo,” so dejali iz UNICEF-a.

 

 mlad.si
Pixabay
ikona snemalec Bob Marley

Sorodni članki

Back to top button