GlasbaNovice

Koncert Zorana Predina Lent po Lentu bo v dobrodelne namene

Narodni dom Maribor v akciji "Daj naprej!" spodbuja k dobrodelnosti. Na koncertu Lent po Lentu se bodo odpovedali vstopnini, obiskovalci pa bodo lahko prispevali za prizadete v poplavah.

Tudi Narodni dom Maribor se pridružuje solidarnostnim prizadevanjem ob katastrofalnih poplavah. V okviru programa Lent po Lentu bodo tako v skladu z dobrodelnim principom »daj naprej«, pri katerem v zameno za dobro dejanje, ki smo ga bili deležni, nato sami naredimo nekaj dobrega za nekoga drugega, pripravili koncert, s katerim se želijo zahvaliti in pokloniti gasilcem, reševalcem, prostovoljcem ter vsem drugim, ki nesebično delajo na poplavljenih območjih. Mariborčane in tiste, ki jim je usoda tokrat prizanesla, pa želijo spodbuditi, da prizadetim v poplavah pomagajo s prostovoljnimi prispevki.

Vstop na koncert Zorana Predina in Šukar v soboto, 9. septembra, ob 20.30 uri na Glavnem trgu bo tako brezplačen. Obiskovalce pa pozivajo, da znesek, ki bi ga sicer namenili za nakup vstopnic, nakažejo eni od dobrodelnih organizacij ali društev, ki zbirajo denar za žrtve poplav. Nadomestni termin v primeru slabega vremena je nedelja, 10. september 2023.

Seznam le-teh bo objavljen na koncertnem prizorišču ter na spletni strani Narodnega doma Maribor, na Facebooku in Instagramu. Seveda pa lahko obiskovalci prispevajo tudi organizacijam in društvom po svoji izbiri ali pomagajo na kakršen koli drugačen način. Kar šteje, je povezovanje v duhu solidarnosti in zavest, da lahko naredimo nekaj dobrega, pomagamo.

»Vsak od nas lahko!«, so prepričani v Narodnem domu Maribor.

Sicer pa v okviru letošnjega programa Lent po Lentu vabijo tudi na novi trg ob Stari trti, kjer bodo v soboto, 2. septembra s priložnostno prireditvijo simbolično znova postavili Festival Lent na obrežje Drave. K obisku vabi tudi Mestni park, kjer za živahno in ustvarjalno dogajanje ob vikendih vse do 27. avgusta še vedno skrbi Art Kamp. Skupaj s SNG Maribor, Zavodom za turizem in Mestno občino Maribor pa vabijo tudi k ogledu baletnega spektakla Carmina Burana, ki bo v petek, 8. septembra, ob 19.30 uri na Glavnem trgu. V primeru slabega vremena bo prireditev potekala dan kasneje, v soboto 9. septembra.

Vse prireditve so brezplačne, zato tudi na teh namesto vstopnine pozivajo k donaciji za pomoč prizadetim v poplavah. V Narodnem domu Mariboru upajo, da se mu pridružijo tudi drugi akterji s področja kulture ter prireditelji kulturnih dogodkov.

Narodni dom Maribor
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button