Priložnosti

Postani Veleposlanica za en dan – sodeluj na natečaju

Britansko veleposlaništvo v Ljubljani je objavilo natečaj “Veleposlanica za en dan 2024”. K sodelovanju so vabljene študentke, ki študirajo v Sloveniji in so stare od 18 do 25 let.

Natečaj Veleposlanica za en dan bo zmagovalki omogočil edinstveno priložnost, da en dan spremlja delo veleposlanice Združenega kraljestva v Sloveniji ter se seznani z delom veleposlanice in drugih diplomatov.

S to iniciativo obeležujejo letošnji mednarodni dan žensk in spodbujajo mlade ženske na začetku karierne poti, da se aktivno vključijo in delujejo na področju diplomacije, zunanje politike in mednarodnih odnosov. Zaradi tega v okviru letošnjega natečaja “Veleposlanica za en dan” udeleženke pozivajo k razmisleku o vlogi žensk v kontekstu aktualnih tem in vprašanj na področju zagotavljanja varnosti, stabilnosti in miru.

Da bi spodbudili razmišljanje, iskanje odgovorov ter tvorno razpravo, so udeleženkam zastavili vprašanje, na katerega so vabljene, da odgovorijo v kratkem eseju (500 besed) na temo o trajnem pomenu Nata za našo varnost, saj letos praznujemo njegovo 75. obletnico.

Rok za oddajo esejev je 4. april 2024, več informacij pa lahko najdeš na spletni strani GOV.UK. Za dodatne informacije se lahko obrneš na Barbaro Navala, 030 710 854, barbara.navala@fcdo.gov.uk.

ŠOS
ŠOS

Sorodni članki

Back to top button