Delo

Mladi za višje plače

Povišanje plač se tiče tudi tebe.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam v sredo, 5. decembra 2018, organizirata protestni shod Skupaj za višje plače!

Na shodu se bodo mladi (dijaki, štdentje, brezposleni in prekarni delavci) ter predstavniki Sindikata Mladi plus zavzemali za dostojno zaposlovanje mladih.

Zadnja leta govorimo o izjemni rasti gospodarski rasti, čemur pa niso nujno sledile tudi plače delavk in delavcev, ki pomembno prispevajo h gospodarski rast. Največkrat smo slabo plačani prav mladi, velikokrat na podlagi argumentov, da mladi nimamo dovolj znanja in ustreznih kompetenc. Tako smo prisiljeni sprejeti slabše plačilo in neustrezne delovne pogoje, obenem pa smo mladi tisti, ki (največkrat) delate v atipičnih zaposlitvah (izmensko, nočno delo) in v prekarnih, negotovih in nestabilnih oblikah dela.

Zavzemi se za dostojno zaposlovanje mladih.

Povišanje plač, ohranitev kolektivnih pogodb in plačano pripravništvo se tičeta tudi tebe, zato se v sredo, 5. decembra, pridruži Sindikatu Mladi plus in boju za izboljšanje položaja mladih na trgu delu.

Več informacij najdeš na spletni strani Mladi plus.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSindikat Mladi plus, mlad.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button