Kulsko

Najboljši filtri za poletne Instagram fotke

Naj tudi tvoje Instagram fotke občutijo poletni vajb

Si se kdaj spraševal, kako influencerji vsakič znova enako uredijo fotografijo, ki jo objavijo na Instagram? Uporabljajo pakete filtrov oz. vnaprej pripravljeno kombinacijo nastavitev, ki z enim klikom uredi svetlost, kontrast in barvo.

Sonce, vroče temperature in kratke majice kar kličejo po poletju, zato je čas, da tudi na tvoj Instagram profil posije nekaj sonca. Da ti bo to uspelo, pa morajo tvoje fotografije delovati čim bolj sončno, poletno in veselo. Pri tem ti lahko pomagajo filtri (preseti), ki so pravzaprav vnaprej pripravljena kombinacija nastavitev, ki jih z enim klikom dodaš fotografiji. Namenjeni so brezplačni mobilni aplikaciji Adobe Lightroom, tvojim fotografijam pa bodo dodali umetniški in poletni pridih. Pet influencerjev je zate pripravilo pakete presetov, ki jih dodaš v aplikacijo in ustvarjaš neverjetne fotke.

1. Pomladni mobilni paket (Jaci Marie)

Jaci Marie je influencerka, ki ustvarja podcaste in Youtube videe. Zate je pripravila Spring mobile preset pack ,ki izžareva njeno umetniško plat. Fotografije, posnete na prostem, bodo postale živahnejše in svetlejše, pridobile pa bodo ljubek filmski pridih. Selfiji, posneti v stanovanju, bodo delovali topleje, izstopale pa bodo podrobnosti.

2. Poletni filtri (Aspyn Ovard)

Če si želiš fotografij z močnimi in izstopajočimi barvami, moraš v svoj app naložiti paket instagramerke Aspyn Ovard. Pripravila je Summer presets, zaradi katerega bo tvoj profil kot iz kataloga. Barve izstopajo, so tople in vabljive, rožnati in rumeni odtenki pa nežno pastelni.

Naj ti bodo pri urejanju fotografije v pomoč filtri.
Naj tvoje poletne fotografije zažarijo v mehkih in toplih barvah.

3. Ultimativni paket filtrov 2 (Marie Fe in Jake Snow)

Zagotovo si že opazil popotniške Instagram profile, ki objavljajo neverjetno privlačne fotografije izjemnih destinacij. Podoben profil vodita tudi Jake Snow in Marie Fe, ki svoje fotografije urejata z kombinacijo nastavitev Ultimate Preset Pack 2. Če želiš, da so tudi tvoje fotke kot iz razglednice, si moraš nujno naložiti njun paket filtrov.

4. Novi filtri (Zoelaz)

Si se kdaj spraševal, kako nastane vintage fotografija? Najpogosteje nastane s pomočjo filtrov in presetov, kot jih ponuja Zoelaz. Influencerka je ustvarila pravi vodič, kako do takih fotografij, ki ga lahko najdeš na njenem Youtube kanalu, lahko pa enostavno uporabiš njene pakete filtrov.

5. Vse (Tezza)

Instagramerka Tezza prav s svojimi filtri Everything izžareva življenje, ki bi si ga želel vsak: obiskovanje plaž, festivalov in »casual« sprehodi po ulicah velikih mest. Naj to poletje tudi tvoje fotografije vzbudijo občutek, kot ga ustvarja Tezza. Poskrbi, da bodo spomini zabeleženi v stilu in da bodo v poplavi Instagram profilov izstopali.

Vsako leto pridejo na sceno novi trendi in novi filtri. Se še spomniš lanskoletnih trendov, ki smo jih objavili v članku Kako do popolne Instagram fotke?

 

 DOSTOP.si / UK
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button