KulskoŽivljenjski slog

Kako do popolne Instagram fotke?

Letošnje poletje so »in« fotografije obsijane s soncem

Toplo vreme nas vzpodbuja k mnogim novim aktivnostim, ki jih večina izmed nas želi deliti na Instagramu. Da bodo te pritegnile mnoge poglede, preveri, kaj je letošnjo sezono v trendu na družabnem omrežju.

 

1.    Filtri toplih odtenkov

Fotografije naj bodo v skladu s toplim in sončnim vremenom. Barve naj vsebujejo nekaj rumenih in rdečkastih odtenkov. Tvoj družbeni medij naj s pomočjo barv zajema bistvo poletja – toplo, vroče, žareče. Zagotovo že uporabljaš tiste filtre, ki jih aplikacija ponuja. Za večji učinek pa si lahko s spleta naložiš še kakšno aplikacijo, ki vsebuje nadgradnjo korekcij barv, kontrasta in ostalega (npr. VSCO). Ravno teh se poslužujejo Insta blogerji.

 

2.    Polaroid

Ta vintage stil se vrne vsako poletje. Tvoja fotografija z belimi okvirjem je veliko bolj zanimiva kot brez njega. Pa naj bo to v »story-ju« ali albumu. Za ta učinek pa Instagram nastavitve in orodja ne bodo dovolj. Za okvirje je potrebno uporabiti katero izmed mobilnih aplikacij za urejanje fotografij (npr. Shakeitphoto ali Polamatic).

 

3.    Mehki prehodi
Izpostavi mehkobo poletja na tvojih fotkah.

Naslednji izmed pomembnih dejavnikov za privlačno fotografijo so mehki prehodi na fotografiji. Slednje lahko narediš kar v urejevalniku na Instagramu ali pa si pomagaš z drugimi orodji (glej prvo točko). Prehode nadzoruješ s svetlobno krivuljo. V ozadju naj izgleda, kot da so v zraku meglice, saj naredi fotografije toplejše in prijaznejše, zmanjša učinek ostrih robov, detajlov in nasičenih močnih barv.

 

4.    Zlata ura

Ne tista rana ura, ampak učinek sončnega zahoda oziroma »golden hour«, kot si verjetno videl zapisano že pod marsikatero fotko. Ne glede na objekt ali subjekt na fotografiji naj posnetek deluje, kot da je posnet ob sončnem zahodu in je objekt obsijan z njim. Z orodjem fotografiji dodaj nekaj rdeče barve in se poigraj s sencami.

 

5.    Svetloba

Poletje je najsvetlejša sezona leta. Močna svetloba skozi okno ustvari zelo dobre pogoje za ustvarjanje sebkov. Poleg svetlobe pa je tukaj še pozitivna energija sonca, ki izboljša našo samozavest. Vse skupaj je dobitna kombinacija za lepe fotografije, napolnjene s svetlobo.

 

6.    Ostrina in avanture
Toplo vreme nas vzpodbuja k mnogim novim avanturam.

Medtem ko nekateri poleti nadzorujejo barve na fotografijah, se drugi posvečajo podrobnostim. Fotografirajo krošnje dreves, kapljice vode v reki ali rakovico pod skalo. Uporaba večjih kontrastov in zamegljenih delov fotografij naredi posnetke bolj pustolovske. Kar pa, če si poletje preživel aktivno, tudi želiš pokazati na družabnih omrežjih.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / LS
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button