Priložnosti

Mladinski center Jesenice vabi na fotografski natečaj Portret

4. mladinski fotografski natečaj Portret 2023 je del projekta, ki ga Mladinski center Jesenice, JSKD Jesenice in Fotografsko društvo Jesenice posvečajo povezovanju mladinske kulturne ustvarjalnosti in so ga prvič v takšni obliki izvedli v sklopu evropskega leta mladih 2022. Poimenovali so ga KULTURNI KOLAŽ – kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja.

Na 4. mladinski fotografski natečaj: Portret 2023 vabijo vse mlade fotografe, ki bi se želeli preizkusiti v portretni fotografiji. Sodelujejo lahko v starostni kategoriji do 15 let ali od 15 do 29 let. Glavna nagrada za najboljši portret v obeh kategorijah je zunanji trdi disk, podeljene bodo tudi medalje Fotografske zveze Slovenije.

Odprtje razstave in podelitev nagrad bosta v prostorih Mladinskega centra Jesenice predvidoma 16. marca 2023. Rok za oddajo fotografij je 12. januar 2023.

Vsak avtor lahko pošlje največ 5 fotografij. Fotografije naj bodo v formatu JPG/JPEG, dimenzija daljše stranice pa 3000 px. Velikost posamezne datoteke naj ne presega 3MB. Fotografije so lahko v barvni ali črno beli tehniki, morajo pa biti brez dodatnih umetnih obrob in brez vodnega žiga (watermarka) ali podpisa avtorja na fotografiji. Fotografije, ki ne bodo ustrezale razpisanim pogojem bodo izločene.

Več o natečaju lahko najdeš v razpisu. Na voljo pa je tudi povezava do prijavnega obrazca: PRIJAVA.

Mlad.si
MCJ

Sorodni članki

Back to top button