Priložnosti

Sodeluj na Grossmanovem natečaju AGRFT z izvirnim scenarijem oz. zgodbo

UL AGRFT tudi letos objavlja scenaristični natečaj za Grossmannovo nagrado, namenjeno študentkam in študentom slovenskih univerz. Od leta 2011 so zaradi zanimanja med srednješolci dodali še natečaj za najboljšo srednješolsko filmsko zgodbo, za Grossmannovo priznanje. Dosedanji vidnejši nagrajenci nagrade so Jan Cvitković, Barbara Zemljič, Matevž Luzar in Sara Kern.

Grossmanova nagrada za študente in Grossmanovo priznanje za dijake

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo UL in DSR SCENARISTI razpisujeta scenaristični natečaj za Grossmanovo nagrado 2023 za študente slovenskih univerz. Sodelujejo lahko z izvirnimi scenariji za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo. Celoten razpis in podrobnosti najdeš na tej povezavi.

AGRFT pa razpisuje tudi scenaristični natečaj za Grossmanovo priznanje 2023. Na natečaju lahko sodelujejo dijaki slovenskih srednjih šol z izvirnimi sinopsisi oziroma zgodbami za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo (do 15 minut) na poljubno temo, vendar ne daljšimi od 3000 znakov.

Vsak dijak lahko na natečaj prijavi samo en sinopsis oziroma zgodbo, vsak študent pa en scenarij.

Kako se prijavim?

Štirje izvodi kratkih zgodb oz. scenarijev morajo biti poslani najkasneje do 11. decembra 2023 na naslov: UL AGRFT, »Grossmannovo priznanje«, Trubarjeva 3, 1000 Ljubljana.

Dijaki lahko zgodbe oddajo z imenom in priimkom (dodajo še razred ter naziv in naslov šole ter e-poštni naslov avtorja), študenti pa naj vsak scenarij oddajo pod šifro. Z isto šifro naj bo označena zaprta kuverta, v kateri naj bodo zapisani podatki o avtorju: ime, priimek, naslov, e-poštni naslov, telefonska številka in potrdilo o vpisu v tekočem študijskem letu.

Kakšne so nagrade?

Prejeta dela bo ocenila žirija, sestavljena iz pedagogov in predstavnika študentov UL AGRFT. Žirija bo izbrala največ tri dijaške filmske zgodbe. V študentskem tekmovanju bo žirija nagradila največ dva scenarija in zneskov nagrad ne bo delila med več scenarijev, lahko pa opozori na posebno kvaliteto nenagrajenih scenarijev in povabi avtorje k sodelovanju.

Dijaki avtorji izbranih najboljših zgodb bodo prejeli knjižno darilo s filmskega področja ter dobili priložnost, da si v živo ogledajo potek resničnega filmskega snemanja.

Študent avtor prvonagrajenega scenarija bo prejel odkupno nagrado v višini 1000 EUR (donator DSR SCENARISTI), avtor drugo nagrajenega scenarija pa odkupno nagrado v višini 600 EUR.

Vsi sodelujoči bodo po e-pošti obveščeni o izidu natečaja najkasneje do 31. decembra 2023.

AGFT UL
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button