Novice

Festival Radljevanje, radeljsko kulturno popotovanje

V Radljah, kjer se naravne lepote in kulturni utrip prepletajo v edinstveno doživetje, festival Radljevanje nadaljuje svojo uspešno zgodbo. Organizatorji festivala so v prostorih Bowling centra bajta ob Športni hiši Radlje ob Dravi predstavili dosedanje pa tudi prihodnje dogajanje kulturnega popotovanja.

Direktor Javnega zavoda ŠKTM Radlje ob Dravi Gregor Likar je uvodoma predstavil nagrajeno zmagovalno inovacijo – JZ ŠKTM Radlje ob Dravi je namreč s strani GZS prejelo zlato priznanje za najboljše inovacije Koroške. Gre za združitev ekološke infrastrukture, mreže lokalnih ponudnikov in zelenih turističnih paketov. Inovacija je prepričala strokovno komisijo s poudarkom na trajnostnem razvoju, vključevanju lokalnih ponudnikov in ustvarjanju avtentičnih izkušenj za obiskovalce. Vse to namreč izboljšuje kakovost življenja v skupnosti in varuje naravo, obenem pa postavlja Radlje ob Dravi kot primer odličnosti v trajnostnem turizmu na globalni ravni.

Radljevanje kot pomemben del nagrajene inovacije

Projektni vodja JZ ŠKTM Radlje ob Dravi Dejan Glazer je izpostavil številne prednosti festivala – ugodne cene vstopnic in ostale ponudbe, parkirišča v neposredni bližini koncerta, izbira sedežev in ostala prijazna pomoč s strani organizatorjev. Povzel je lansko uspešno zastavljeno zgodbo Radljevanja, ki se letos zelo uspešno nadaljuje.
Odprtje druge edicije festivala je zaznamoval v hipu razprodan koncert Vlada Kreslina s skupinama Mali bogovi in Beltinško bando, navdušil pa je tudi vrhunski junijski stand up dogodek, kjer so občinstvo nasmejali Perica Jerković, Alen Mastnak in David Gorinšek. Posebna poslastica se obeta septembra, ko bo občinstvo lahko uživalo na samostojnem koncertu Nine Pušlar. V znak zahvale vsem obiskovalcem so v soboto, 15. junija, v centru Radelj ob Dravi priredili brezplačen koncert zasedbe Batista Cadillac.

Sklepni del Radljevanja prinaša ekskluzivni dogodek na Koroškem. Za to bo z decembrskim koncertom poskrbel spektakularni vokalni orkester Perpetuum Jazzile. Predstavnika zasedbe Laura Ivančič in Kristijan Virtičsta sta dejala, da so zelo počaščeni ter zadovoljni, da se po petih letih znova vračajo na Koroško.

Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button