Glasba

Na Evroviziji 2023 bodo Slovenijo zastopali Joker Out

RTV Slovenija je na internem izboru izbrala predstavnika za pesem Evrovizije, ki bo leta 2023 v Liverpoolu. Maja bodo Slovenijo zastopali fantje iz skupine Joker Out.

Joker Out, ki so v zadnjih dveh letih popolnoma dominirali slovensko glasbeno sceno pravijo, da bo skladba, ki še ni napisana, zagotovo v slovenščini. Predstavili jo bodo 4. februarja 2023, dan pozneje pa še videospot.

Se je pa RTV Slovenija na lov na predstavnika letos podala nekoliko drugače. Na internem izboru, kjer so dali prednost preverjenim in kakovostnim izvajalcem, so izbrali skupino Joker Out – “najbolj vročo domačo zasedbo ta hip”. Po poročanju portala MMC Slovenija je frontmen Bojan Cvjetićanin na konferenci dejal, da ponudbe niso mogli zavrniti. Pesem za Emo so že pripravljali, nato pa dobili ponudbo, da gredo kar naravnost na Eurosong. In bodo šli.

Pravijo, da imajo skladbo že izbrano, vendar pa še nimajo besedila. Bo pa to zagotovo v slovenščini, saj kot pravijo “najboljše se izražamo v slovenščini, najbolj bo pristno, o tem sploh ni bilo nikoli dvoma.”

V soboto potujejo v Hamburg, kjer bodo posneli evrovizijsko skladbo in nekaj angleških različic že obstoječih pesmi. Hamburški studio jim je predlagal Todd Burke iz Los Angelesa, s katerim sodelujejo že nekaj časa. Po besedah Bojana Cvjetićanina so dobili seznam 10 evropskih studiev, ki ustrezajo njegovim standardom, na koncu pa izbrali Hamburg.

Glavni merili sta bili kakovost in priljubljenost

Svojo odločitev so pojasnili tudi na RTV Slovenija. Odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija, Vanja Vardjan pravi, da so se odločili “za preverjeno in uspešno obliko izbora nacionalnega predstavnika na Pesmi Evrovizije”. Podoben izbor so letos naredili kar v 12 državah, med drugim v Avstriji, Azerbajdžanu, Belgiji, na Cipru, v Grčiji, na Nizozemskem, v Švici in Veliki Britaniji. Na izboru si iskali predvsem kakovost in priljubljenost, skupini Joker Out pa nobenega ne primanjkuje.

Evrovizija bo prihodnje leto potekala v Liverpoolu, kljub temu, da je letos zmagala ukrajinska zasedba Kaluš Orkestra. Zaradi razmer v Ukrajini so se organizatorji odločili, da prireditev preselijo v domače mesto skupine The Beatles. Trenutno je na seznamu potrjenih nastopajočih 37 držav, vključno s Slovenijo.

MMC RTVSLO
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button