Priložnosti

FestUM: Univerza v Mariboru vabi na Festival odprtega izobraževanja

Univerza v Mariboru bo 24. in 25. oktobra prvič organizirala FestUM: Festival odprtega izobraževanja. Govora bo o odprtem izobraževanju, učenji in raziskovanju, ki povezujejo akademsko sfero in javnost.

Dvodnevno dogajanje se letos osredotoča na vsebine s področja odprtega izobraževanja, učenja in raziskovanja, ki povezujejo in krepijo pretok znanj in podatkov med akademsko sfero in občo javnostjo oz. posamezniki, ki ne glede na pridobljeno formalno izobrazbo, želijo sodelovati pri raziskavah. Vse to z namenom, da bi vzpostavili večjo koherenco in sinergijo med interdisciplinarnimi znanstvenimi področji in med akademsko ter gospodarsko/negospodarsko sfero ter splošno javnostjo za dobrobit širše družbe.

Festival FestUM poteka v okviru pilotnega projekta NOO ODVIj Z odprtim dostopom do vseživljenjskega izobraževanja, ki ga izvaja Rektorat Univerze v Mariboru v sodelovanju z Univerzitetno knjižnico Maribor. i

S ciljem promocije odprtega izobraževanja oz. širše promocije odprte znanosti in spodbujanja k aktivnemu sodelovanju na tem področju med različnimi družbenimi deležniki, je letošnji festival zasnovan pod sloganom Odprta znanost odpira UM.

Dobrodošli na FestUM, ki bo letos potekal 24. in 25. oktobra v prostorih UKM, ob predhodni brezplačni prijavi pa se ga lahko udeležite v živo ali na daljavo.

Ob registraciji pred začetkom dogodka boste prejeli tudi Festivalski paket, ki ga je zasnovala zmagovalna ekipa oblikovalskega natečaja za izdelavo celostne grafične podobe za področje odprte znanosti, ki je spomladi potekal na Univerzi v Mariboru.

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button