Priložnosti

EYE2023: Evropski mladinski dogodek vabi na prijavo

MSS te vabi, da se udeležiš Evropskega mladinskega dogodka (EYE2023). Osrednji dogodek Evropskega mladinskega dogodka bo potekal 9. in 10. junija v Strasbourgu, Francija.

Pričakujejo 10 tisoč udeležencev

Vsaki dve leti se na Evropskem mladinskem dogodku zbere tisoče mladih Evropejcev, ki med seboj izmenjujejo dobre prakse ter razpravljajo o prihodnosti Evrope. Evropski mladinski dogodek, ki bo letos potekal šestič, predstavlja edinstveno priložnost za sooblikovanje prihodnosti Evrope ter sodelovanje mladih in odločevalcev.

Evropski mladinski dogodek bo letos največji, saj pričakujejo več kot 10.000 udeležencev. Posvečen bo volitvam v Evropski parlament, ki bodo potekale prihodnje leto.

EYE2023 bo potekal v hibridni obliki, kar pomeni, da bodo aktivnosti v sklopu EYE-a potekale online in v živo. Osrednji dogodek EYE-a pa bo potekal 9. in 10. junija v živo v Strasbourgu.

V Strasbourgu in online bodo potekale interaktivne in umetniške aktivnosti, ki bodo namenjene mreženju in oblikovanju predlogov, ki bodo v pomoč odločevalcem pri oblikovanju politik. Na uvodni slovesnosti, ki bo potekala 9. junija 2023, bodo navzoče nagovorili najvišji predstavniki iz evropskih institucij.

Na dogodku v Strasbourgu bo MSS izvedel aktivnost na temo aktivnega državljanstva in globalnega izobraževanja v šolah:

Active Citizenship and Global Education: Missing Pieces in the School Curricula?

Mladinski svet Slovenije bo tudi letos s podporo Zavoda MOVIT, nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropske solidarnostne enote ter Evropskega parlamenta, omogočil skupini mladih udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2023.

V Strasbourg bodo odšli v noči s srede, 7. junija, na četrtek, 8. junija 2023, ter se ponoči peljali z avtbusom do Strasbourga. V Strasbourgu sta predvideni dve nočitvi. Več informacij o hotelu, nočitah in potovanju najdeš na spletni strani MSS.

Od udeležencev/-k se pričakuje udeležba po predvidenem programu EYE2023, v nasprotnem primeru so dolžni/-e povrniti stroške prevoza in nastanitve. Udeleženci bodo podpisali tudi izjavo o kritju stroškov, v kolikor se dogodka ne bodo mogli udeležiti iz opravičljivih razlogov in prinesti dokazila o neudeležbi (npr. potrdilo zdravnika za nezmožnost potovanja ).

Kako se lahko prijaviš?

Če se želiš udeležiti Evropskega mladinskega dogodka 2023 s skupino MSS izpolni elektronsko prijavnico do vključno srede, 15. marca 2023. V elektronski prijavnici navedi svojo motivacijo za udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku ter opiši svoje izkušnje na področju zagovorništva mladih in participacije.

Izmed prispelih prijav bo komisija izbrala največ petdeset udeležencev/-k, ki se bodo udeležili/-e Evropskega mladinskega dogodka v Strasbourgu s skupino MSS. Kandidati/-ke morajo biti stari/-e vsaj 18 let ter največ 30 let. Kandidati/-ke bodo o končnem izboru obveščeni/-e do nedelje, 26. februarja 2023, na email naveden v prijavnici.

Več informacij o Evropskem mladinskem dogodku in posodobljen program dogodka je dostopnih na spletni strani dogodka EYE2023.

Za več informacij in morebitna pojasnila lahko pišete na e-naslov ziga.ciglaric@mss.si ali na telefonsko številko: 030 275 236.

MSS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button