Življenjski slog

Francosko poljubljanje: kako ga izpiliti do popolnosti

Francosko poljubljanje morda zveni zapleteno, v resnici pa gre samo za poljubljanje z dodatkom jezika. Ta preprosta popestritev lahko popolnoma spremeni vroča srečanja v dvoje in jih naredi še boljše. Preveri nekaj napotkov, kako.

Tako kot pri vsem, kar zadeva bližnje človeške odnose, francosko poljubljanje ni za vsakogar – nekateri ljudje recimo menijo, da je poljubljanje z zaprtimi usti bolj prijetno. Če je francosko poljubljanje nekaj, kar želiš poskusiti ali izboljšati, pa želiš v njem verjetno biti karseda dober.

Pri poljubljanju gre na koncu predvsem za to, kaj je všeč tebi in drugi osebi, francosko poljubljanje pa je vseeno umetnost, pri kateri se želiš izogniti največjim kiksom. Na primer pretirano nasilnim napadom z jezikom ali prepogostih srečanj z zobmi.

francoski poljub, poljubljanje
Francosko poljubljanje je intimna izkušnja, ki povezuje in vzburja.

Dotikajta se z jeziki

Pri francoskem poljubljanju igrajo jeziki zelo pomembno vlogo, ključnega pomena pa je, da jih uporabljamo premišljeno in z občutkom. Partnerju ne želimo pregledati mandljev – predvsem ne takoj na začetku poljubljanja. Za začetek odpri usta in se z jezikom nežno dotakni jezika partnerja. Ker je jezik zelo močna mišica, ga uporabljaj z občutkom.

Razišči partnerjeva usta

Svoj jezik si predstavljaj kot raziskovalca, usta partnerja pa kot neraziskano ozemlje. Počasi ga premikaj po partnerjevih ustih in ga gibaj v skladu z gibanjem njegovega jezika.

Nikamor na silo

Francoski poljub začni počasi, da sproti začutiš partnerjeve odzive, ko poljub postane intenzivnejši, pa lahko seveda zamenjaš prestavo. Ko je poljub že pripravljen na spremembo intenzivnosti, lahko s svojim nežno posesaš partnerjev jezik.

francoski poljub, poljubljanje
Sesanje jezika naj bo sprva nežno.

Poskrbita za raznolikost

Med poljubljanjem preklapljajta med francoskim poljubljanjem in poljubljanjem z zaprtimi usti ter temu dodajta tudi poljubljanje vratu. Če je tvojemu partnerju všeč, ga nežno ugrizni v spodnjo ustnico ali v vrat. Ob vsem tem seveda ne pozabi na roke. Partnerja drži za obraz in ga božaj po laseh, vratu ali telesu.

Francosko poljubljanje pa ni nujno samo izmenjava naklonjenosti ali predigra, lahko je tudi sestavni del seksa. Tako se lahko poljubljata v vsakem položaju, pri katerem se gledata iz oči v oči. To bo samo še poglobilo vajino bližino in brez dvoma izboljšalo vsak čuten seks.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button