Priložnosti

Natečaj: Ars išče najboljšo kratko zgodbo

Pišeš kratke zgodbe? Potem beri dalje!

Program Ars Radia Slovenija razpisuje tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Natečaj, 28. po vrsti, je odprt do 3. junija, komisija bo svojo odločitev objavila 12. julija.

Nagrajene in odkupljene kratke zgodbe bodo predvajali v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija.

Komisija bo pregledala vsa dela prijavljena na natečaj

Dela, poslana na natečaj, pred objavo na Radiu Slovenija ne smejo biti objavljena. Dolžina ne sme presegati 6300 znakov s presledki vred, v nasprotnem primeru komisija dela ne bo mogla upoštevati.

Izbor bo opravila tričlanska strokovna komisija, ki bo podelila tri nagrade v vrednosti 1000, 750 in 500 evrov. Komisija bo predvidoma nekaj dodatnih besedil predlagala naročniku v odkup.

Natečaj je anonimen. Avtorji naj prijavljena dela pošljejo v štirih nepodpisanih izvodih, označenih s šifro in s pripisom Natečaj za najboljšo kratko zgodbo, in sicer na naslov: Uredništvo za kulturo, 3. program – program Ars, Radio Slovenija, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana. Glede na izkušnje prejšnjih let avtorje opozarjajo, naj ne pošiljajo svojih podatkov v priloženih kuvertah.

S prijavo na natečaj avtorji v primeru nagrade ali odkupa dovolijo organizatorju objavo imena in uporabo prijavljenega besedila v radijskih oddajah in se strinjajo, da se na RTV Slovenija prenesejo vse materialne avtorske pravice na avtorjevih besedilih v radijski izvedbi, brez omejitev. Pravice se na RTV Slovenija prenesejo neizključno, tj. avtor lahko avtorsko delo uporablja tudi sam oziroma pravice neizključno prenese na tretjo osebo. Nagrada bo izplačana v obliki avtorskega honorarja na podlagi podpisane pogodbe, ki bo posebej opredeljevala odkup pravic.

Pritožba na izbor ni mogoča. Naročnik vsem avtorjem, katerih dela ne bodo nagrajena ali predlagana v odkup, zagotavlja, da prejetih besedil ne bo reproduciral, predelal ali javno objavil. Prejetih izvodov zaradi anonimnosti natečaja tudi ne bo vračal.

Komisija bo svojo odločitev objavila v oddaji Svet kulture, na teletekstu in na spletnih straneh RTV Slovenija. Avtorji nagrajenih in izbranih kratkih zgodb bodo svoje avtorstvo dokazali s petim izvodom, opremljenim s šifro in vsemi osebnimi podatki, pošljejo pa ga naj na uredništvo za kulturo po objavi odločitve komisije, so sporočili z RTV Slovenija.

Tukaj si oglej si še ostale natečaje, ki jih redno objavljamo na Dostop.si.

 

ikona pisec STA
ikona fotograf Pixabay

Sorodni članki

Back to top button