KulskoNovice

Na pustni torek te KMŠ vabi na dobrodelni Krofeq

Klub mariborskih študentov tudi letos pripravlja pustno dobrodelno akcijo Krofeq! V torek, 13. februarja 2024, bodo v popoldanskih urah po centru Maribora delili krofe za prostovoljne prispevke. Te bodo letos namenili dvojčici Agati in Veri, ki imata zaradi genske mutacije GRIN2B hude možganske poškodbe.

Našemljeni obrazi, zvok kurentovih zvoncev in vonj ocvrtih krofov so znanilci, da je pust pred vrati. Tudi letos ga bodo v Klubu mariborskih študentov praznovali dobrodelno.

S tradicionalnim pustnim projektom Krofeq bodo tudi letos delili krofe in zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bodo v celoti podarili v humanitarne namene. Krofe bodo delili na pustni torek, 13. februarja 2024, v popoldanskih urah. Najdete jih lahko v centru Maribora, kjer bodo krofe prevažali s triciklom.

Prostovoljne prispevke bodo letos namenili dvojčicama Agati in Veri, ki sta zaradi genske mutacije GRIN2B utrpeli hude možganske poškodbe. Deklici in njuna starša so soočajo z vsakodnevnimi težavami, kot je prevoz deklic. Premagovanje poti bi jim olajšalo vozilo, ki ima prilagojen dostop z dvema invalidskima vozičkoma. Takšno vozilo je vredno približno 70 tisoč evrov.

Klub mariborskih študentov vas vabi, da jih v torek, 13. februarja 2024, med sprehodom po mestu pozdravite, vzamete kakšen krof in namenite simboličen prispevek, ki bo pomagal Veri in Agati do novega vozila, ki bo prilagojeno njunim potrebam.

KMŠ
KMŠ

Sorodni članki

Back to top button