IzobraževanjeNovice

Najboljša študentka Univerze v Mariboru je Iza Beširević

Zmagovalka razpisa Najboljši študent Univerze v Mariboru v študijskem letu 2022/23 je postala Iza Beširević. Med številnimi izjemnimi študenti in študentkami, ki so se potegovali za to prestižno nagrado, so bile izbrane tri študentke, ki so izstopale zaradi svojih akademskih dosežkov, izrednega prispevka k skupnosti in predanosti študiju.

Med 27 najboljša Iza Beširević

Na razpis Najboljši študent Univerze v Mariboru v študijskem letu 2022/23 je prispelo 27 popolnih vlog iz 13 članic. Razpis, ki letos poteka že 11. leto, je način, kako želi Univerza v Mariboru nagraditi najboljše študente in študentke za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju, raziskovanju in delu.

Prvonagrajena študentka je Iza Beširević, študentka Pravne fakultete. Iza Beširević se je izkazala s svojimi vrhunskimi študijskimi dosežki, znanstvenimi raziskavami in aktivnim sodelovanjem v različnih študentskih projektih. Njena strast do študija in izjemna motivacija sta jo postavili v ospredje med svojimi vrstniki.

Lahko se pohvali z avtorstvom in sooavtorstvom strokovnih člankov, objavljenim znanstvenim prispevkom in samostojnim poglavjem v monografiji. Bila je članica Akademskega zbora, študentskega sveta fakultete, opravljala pa je tudi vlogo tutorke.

Sodelovala je v projektnih nalogah Organizacija delovnega časa: med prožnostjo in varnostjo, Novinarstvo in kazensko pravo – od svobode tiska od varne družbe – NOVIKA, Poznavanje in uporaba orodij svetovalnega mentorstva krepi uspeh in zavzetost generacije Y in Z in drugih. Prejela pa je tudi Perlachovo priznanje, zaradi svojega visokega povprečja se je večkrat uvrstila med najboljših 5 % študentov v generaciji, pohvali pa se lahko tudi s prejemom različnih nagrad in priznanj na svojem študijskem področju.

Med najboljšimi tudi Ana Lampret in Melani Potrč

Drugo mesto je pripadalo Ani Lampret, študentki Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Ana Lampret je zablestela s svojim udejstvovanjem v študentskih projektih ter raziskovalnim delom. Njena predanost akademskemu razvoju in izjemno delo v okviru študentskih dejavnosti sta ji prinesla drugo mesto na tem prestižnem razpisu.

Ana Lampret

Tudi ona ima na izjemno visoko povprečje študija, in sicer je njeno povprečje ocen 9.7, kar jo uvršča med najboljših 5 % njene generacije. Poleg odličnega povprečja se lahko pohvali tudi s Perlachovo nagrado in sodelovanjem na projektih v okviru Oddelka za psihologijo. Študentka je za nagrado nanizala tudi ostala sodelovanja v sklopu Univerze v Mariboru, pri tem pa bila avtorica več strokovnih in znanstvenih člankov.

Tretje mesto je dosegla Melani Potrč, študentka Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, ki ima povprečje ocen na 2. stopnji 9.3. Poleg povprečja, pa so ji 3. mesto zagotovili različni projekti, raziskovalna dela, nagrade in članki.

Melani Potrč

Melani Potrč je dobila Perlachovo priznanje in Perlachovo nagrado, sodelovala je pri izvedbi študentskih projektov v okviru programa Projektno delo z gospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju, pri raziskovalnem delu na Odseku za kompleksne snovi Inštituta Jožef Štefan in ostalih. Melani Potrč se je izkazala tudi kot študentska predstavnica in z izjemnim vodenjem študentskih projektov ter sodelovanjem v različnih aktivnostih.

Zmagovalka je prejela 1300 evrov nagrade

Na današnji slovesnosti podelitvi so zmagovalke prejele denarne nagrade in priznanja, dogodek je tudi priložnost za potrditev njihovega trdega dela in zavzetosti ter za slavje študentskega uspeha na Univerzi v Mariboru.

Nagrade sta podelila prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru in prorektorica za študentska vprašanja Nomi Hrast.

»Univerza v Mariboru je že 11. leto zapored izvedla razpis za Najboljšega študenta Univerze v Mariboru ter nagradila najboljše študente za njihovo dobro delo. V letošnjem letu je UM zagotovila povišana donatorska sredstva ter še povečala nagradni sklad za finančne nagrade. Veseli smo, da imamo na naši univerzi toliko odličnih študentov, z zavidljivimi študijskimi, raziskovalnimi, znanstvenimi rezultati ter obštudijskimi dejavnostmi. Zahvaljujem se študentom za pogum in prijavo ter vsem čestitam za odlične rezultate njihovega dela.  Vsem pa želim veliko uspeha ter vztrajnosti na poti do pridobivanja novih znanj,« je ob razglasitvi nagrajencev poudaril prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru.

Prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, Nomi Hrast pa je dodala: »Študentke in študenti Univerze v Mariboru so prihodnost naše družbe, nosilci sprememb in inovacij. Njihova znanja in dosežki bodo oblikovali našo prihodnost. Pomembno je poudariti, kako ključna je vztrajnost v življenju. Vztrajnost je tista sila, ki nas usmerja skozi težke čase, nas vzpodbuja, da se pobiramo po neuspehih ter nas vodi k uspehom. Naši nagrajenci in nagrajenke so dokaz, da se z vztrajnostjo in predanostjo lahko dosežejo izjemni rezultati. Iskrene čestitke najboljšim študentkam in študentom v študijskem letu 2022/2023!«

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button