Izobraževanje

Se na UM obeta študij farmacije? UM potrdila oddajo vloge na NAKVIS

Na Univerzi v Mariboru je potekala 8. redna seje Senata Univerze v Mariboru, na kateri so senatorji podali soglasje k vlogi za akreditacijo interdisciplinarnega enovitega magistrskega študijskega programa druge stopnje Farmacija, ki sta jo pripravili Medicinska fakulteta in Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Vloga bo posredovana v nadaljnjo obravnavo Nacionalni agenciji RS za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS). Vzpostavitev študijskega programa farmacija na Univerzi v Mariboru podpira tudi farmacevtsko podjetje Lek d.d., ki je v Lendavi vzpostavilo nov visokotehnološki center za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil. Z vzpostavitvijo omenjenega študija se bo pripomoglo tudi k zadržanju mladih in visoko izobraženih kadrov v vzhodni kohezijski regiji, kjer se kaže pomanjkanje delovne sile s področja farmacije.

Študij je zastavljen kot interdisciplinarni enoviti magistrski študijski program druge stopnje, pri katerem bosta sodelovali tako Medicinska fakulteta kot Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo UM.

Na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani enoviti magistrski študij farmacije sicer traja 5 let (10 semestrov) in obsega vsega skupaj 300 kreditnih točk. Strokovni naslov, ki ga pridobi diplomant je magister/magistra farmacije (mag. farm.). Kako bo organiziran študijski program na UM še ni znano.

UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button