Priložnosti

Natečaj za mlade fotografe Fotovizije 2023 na temo Drama vsakdana

Za mlade fotografe med 15. in 30. letom Javni sklad RS za kulturne dejavnosti razpisuje državni natečaj za najboljše fotozgodbe.

Fotografski natečaj Fotovizije je tematski, letos bo potekal na temo DRAMA VSAKDANA. Sodelujoče fotozgodbe bo pregledala in ocenila strokovna žirija. Izbrane serije fotografij bodo natisnjene in predstavljene na razstavi, avtorji pa bodo imeli možnost brezplačne udeležbe na festivalu z bivanjem, prehrano in dvodnevno fotografsko delavnico pod vodstvom priznanega fotografa. Na festivalu bodo razglasili prejemnika nagrade fotovizionar.

Festival mladinske kulture Vizije je prostor za predstavitev, srečevanje, druženje in povezovanje
mladih ustvarjalcev, ki delajo na področju gledališča in lutk, filma in fotografije. Potekal bo med 19. in 21. majem 2023 v mestu mladih, Novi Gorici.

Kaj je fotozgodba?

Cilj natečaja je s ciklom fotografij »povedati« zgodbo. Fotozgodba je serija fotografij, ki so medsebojno povezane tako, da vsebinsko oblikujejo pripoved ter so slogovno in tehnično enote. Fotozgodbe so lahko zasnovane v črno beli ali barvni tehniki, možni so tudi eksperimentalni pristopi k fotografiji. Serija fotografij mora biti likovno enotna in hkrati odražati pripovedno napetost.

Kdo se lahko prijavi?

Na natečaj Fotovizije se lahko prijavijo mladi ustvarjalci med 15. in 30. letom iz Slovenije ter Slovenci iz zamejstva ali tujine, pa tudi tuji državljani, ki se šolajo ali stalno bivajo v Sloveniji. Ustvarjalci lahko delujejo samostojno ali v okviru šol, društev, zavodov, krožkov, vendar pa se morajo na natečaj prijaviti kot posamezniki.

Kako sodelujem?

V fotografski seriji, ki jo avtor prijavlja, naj bo od 5 do 7 fotografij. Format posameznih fotografij ni pomemben, mora pa biti znotraj serije poenoten. Posamezen avtor lahko sodeluje z eno prijavljeno
fotozgodbo. Minimalna ločljivost fotografij naj bo 300 dpi, končni format povečav za razstavo bo
največ 30 cm × 40 cm oz. v ustreznem sorazmerju

Rok za prijavo je 20. marec 2023.

Razpis z več informacijami in prijavnica sta na voljo tukaj.

Mlad.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button