Bivanje

Še nimaš študentske sobe? Preveri kaj ponuja Kamrica.

Študenti, ki jim ne bo uspelo priti do proste postelje v študentskem domu, lahko sobo ali stanovanje pravočasno poiščejo preko storitve Kamrica, ki je to poletje dobila prenovljeno podobo ter posodobljeno spletno stran.

Borza študentskih sob in stanovanj Kamrica, ki so jo pred leti ustanovili Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), Študentski servis Maribor in Zavod PIP, poleg brezplačnega iskanja sobe oziroma stanovanja, uporabnikom ponuja še številne druge ugodnosti. Osvežena podoba Kamrice deluje v okviru portala za mlade Dostop.si, kjer sta zbrana tako ponudba, kot povpraševanje po sobah in stanovanjih (oddaja oglasa je brezplačna). Najemnikom in najemodajalcem pa Zavod PIP brezplačno nudi še pravno pomoč, posredovanje pri sklepanju najemnih razmerij, pripravo najemne pogodbe, posredovanje v primeru spora, pa tudi možnost arhiviranja najemnih pogodb.

Kamrica je največja baza brezplačnih oglasov za najem oziroma oddajo sob in stanovanj. V štirinajstih letih delovanja je bilo oddanih več kot 50.000 oglasov, od julija 2011 je bilo zabeleženih okoli 5 milijonov ogledov, s strani več kot 500.000 različnih obiskovalcev. Spodbudno je še, da se vse več uporabnikov (tako najemodajalcev kot najemnikov) spletne strani odloča za pravno svetovanje, povezano z najemnimi razmerji.

Vse informacije o brezplačni posredovalnici sob je mogoče dobiti na telefonski številki 02 234 21 35, na elektronskem naslovu kamrica@dostop.si ter preko spletne strani Kamrica, kjer se ni potrebno registrirati za podrobnejši ogled prostih sob.

Žiga Pirš, predsednik ŠOUM: “Študentom priporočamo, da koristijo možnost bivanja v študentskih domovih, saj imamo v Mariboru urejene domove, večina je obnovljenih, prav tako pa je v zadnjih letih dovolj prostora za vse. Tistim, ki pa bodo prišli na vrsto kakšen mesec kasneje, predlagamo, da preko Kamrice poiščejo začasno bivanje, s tem da naj bodo pozorni in v tem primeru ne podpisujejo najemnih pogodb za celotno študijsko leto.”

 

 ŠOUM
 Kamrica

Sorodni članki

Back to top button