OkoljeTehnologijaUncategorized

Nov izdelek podjetja Bird Buddy na Kickstarterju zbral že več kot 1,5 milijona evrov

Slovenski startup Bird Buddy je v torek na globalni spletni platformi za množično financiranje Kickstarter sprožil novo kampanjo za zbiranje sredstev. Doslej so zbrali že 1,7 milijona dolarjev oziroma 1,57 milijona evrov, je razvidno s strani kampanje.

Kampanjo za njihov novi projekt za ljubitelje ptic so pri Bird Buddy zagnali v torek, trajala pa bo do 15. junija. Za osnovni cilj so si postavili zbrati 100.000 dolarjev (92.000 evrov), kar pa so s pomočjo doslej pridobljenih več kot 5600 podpornikov že večkratno presegli. Že v prvih dveh urah so zbrali kar milijon dolarjev! Podporniki bodo naročene produkte prejeli predvidoma marca 2024.

Slovensko-ameriški Bird Buddy je s svojim izvornim projektom pametne ptičje krmilnice v kampanji na Kickstarterju, ki se je zaključila januarja 2021, sicer uspel prepričati skoraj 23.000 podpornikov in zbrati 4,2 milijona evrov sredstev. Bird Buddy je nato leta 2021 prejel tudi naziv slovenski startup leta.

V letošnji kampanji zbirajo sredstva za dva nova produkta: pametno ptičjo krmilnico za kolibrije Smart Hummingbird Feeder in pametno ptičjo hišico z vgrajeno vodno kopeljo Smart Bird Bath.

Oba produkta imata vgrajeno kamero za samodejno fotografiranje in snemanje ptic med njihovim obiskom krmilnice oziroma hišice, obe imata možnost nadgradnje s solarnim modulom za polnjenje. Dodatno ponujajo tudi stojalo z držali za več ptičjih krmilnic. Več informacij je na voljo na strani njihove Kickstarter kampanje.

STAkrog
Kickstarter

Sorodni članki

Back to top button