Tehnologija

Je Fortnite dobil konkurenco?

Nova video igra v prvem tednu do 25 milijonov igralcev

Ameriški razvijalec video iger Respawn Entertainment je izdal novo video igro Apex Legends, ki je v 72 urah po zagonu zabeležila že več kot 10 milijonov igralcev, v prvem tednu pa več kot 25 milijonov registriranih igralcev.

Na visoko priljubljenost nove video igre kaže tudi to, da so na priljubljeni spletni platformi za predvajanje igranja video iger v živo Twitch že organizirali prenos prvega javnega spopada v igranju igre Apex Legends. V torek, 19. februarja, bo sledil naslednji tovrstni dogodek, poimenovan Rivals Apex Legends Challenge 2, je podjetje Respawn napovedalo v sporočilu na svoji spletni strani.

Apex Legends je brezplačna spletna video igra, ki jo je mogoče igrati na osebnih računalnikih in konzolah. Gre za strelsko naravnano igro žanra, poimenovanega battle royale, v kateri se igralci pomerijo med seboj, zmaga pa tisti, ki je na koncu igre edini preživeli. Med gibanjem po igralskem terenu obenem nabirajo različna orožja in bojno opremo.

Respawnova nova igra Apex Legends prinaša novo konkurenco podobnima video igrama PUBG in Fortnite, ki sta danes med najbolj priljubljenima na svetovni ravni.

Studio za razvoj video iger Respawn Entertainment sta leta 2010 ustanovila Jason West in Vince Zampella, ki sta pred tem v okviru studia Infinity Ward ustvarjala kultno video igričarsko franšizo Call of Duty. Decembra 2017 je podjetje Respawn, ki se je uveljavilo z video igro Titanfall, prevzel ameriški video igričarski velikan Electronic Arts.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si, STA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=1220EA  – Apex Legends (vir)

Sorodni članki

Back to top button