Tehnologija

Chrome napovedal posodobljen, bolj varen “Incognito mode”

Google je napovedal, da bo v prihodnjih dneh posodobil "Incognito mode" oziroma "način brez beleženja zgodovine".

Google bo v Chrome-u posodobil “način brez beleženja zgodovine”. Do posodobitve bo prišlo zaradi odprave vrzeli v trenutnem sistemu, s čimer bodo izboljšali varnost in zasebnost uporabnikov.

Chrome “način brez beleženja zgodovine” omogoča uporabnikom, da obiščejo spletno stran bolj anonimno kot v “navadnem” načinu. To doseže tako, da brskalnik med uporabo ne beleži določene podatke, kot so zgodovina iskanja, piškotkov in informacij o spletnem mestu.

Google to doseže tako, da v ozadju brskalnika izklopi določene funkcije, ena izmed njih je FileSystem API. FileSystem API omogoča spletnim stranem beleženje in spremljanje naših aktivnosti na njihovi spletni strani.

Do sedaj so spletne strani lahko preverile, če je FileSystem API aktiven. V kolikor je bil neaktiven, je spletni strani bila javljena napaka. S čimer so lastniki spletne strani zaznali, da imamo vključen “Način brez beleženja zgodovine” in so lahko prilagodili našo uporabniško izkušnjo.

Da bo izkušnja za vse uporabnike Chroma enaka, ne glede na to ali uporabljajo “način brez beleženja zgodovine” ali ne, bo Google v prihodnjih dneh zakrpal to vrzel.

Google trdi, da je posodobitev nujna, saj obstajajo ljudje, ki zakrijejo svojo internetno zgodovino zaradi osebne varnosti. Tako želijo zavarovati ljudi, ki so politično zatirani ali žrtve domačega nasilja.

 

 DOSTOP.si (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button