Potovanje

Novo leto, nova potovanja, nova doživetja

December je tukaj, z njim pa tudi prazničen čas – čas veselja, praznovanja, druženja in delanja načrtov za prihajajoče leto. Najbolj strastni popotniki imajo destinacijo naslednjega potovanja že izbrano, veliko pa nas še vedno izbira med številnimi kraji, ki jih imamo na svoji listi želja. Letalska vozovnica je lepo darilo za vsakogar, ki mu je raziskovanje skritih in manj skritih kotičkov sveta v užitek. Seveda pa ni nič narobe, če s takšnim darilom obdarimo kar sami sebe. Vas bolj mikajo severnoameriške prestolnice, eksotični Karibi, Latinska Amerika ali skrivnostni Mavricij?

 

Skrajšajte zimo s skrivnostnim Mavricijem ali eksotičnimi Karibi

Če niste eni izmed tistih, ki obožujejo hladne zimske dni, potem ste morda že pomislili, da bi letošnjo zimo malenkost skrajšali in pobegnili nekam na toplo. Morda je prava izbira prav Mavricij – vulkanski otok s čudovitimi belimi plažami, ki mu nekateri rečejo kar biser Indijskega oceana. Če vas bolj mikajo Karibi, pa lahko poletite v Dominikansko republiko in med drugim obiščete nekaj rajskih kotičkov, kjer so snemali film Pirati s Karibov. Zanimiv karibski otoček je tudi francosko nizozemski Saint Martin in njegova znamenita plaža Macho beach, preko katere v nizkem letu pristajajo letala, kar je prav posebno doživetje.

 

Festival v Riu de Janeiru ali tehnološko čudo v Panami

Rio de Janeiro vas ne bo pustil ravnodušne.

Čudovita izkušnja je brez dvoma tudi pustni karneval v Riu de Janeiru, kjer se vsak dan v času festivala na ulicah zbere okoli dva milijona ljudi. Bleščeči in pisani kostumi, ulična hrana in zvoki sambe, ki odmevajo od vsepovsod. Lahko pa se odpravite tudi v Panamo, kjer si lahko ogledate Panamski prekop, ki velja za svetovno tehnološko čudo. Seveda pa Panama ponuja še marsikaj drugega – od čudovite narave do pestre kulturne dediščine in rajskih belih plaž. Sprehodite se po starem mestnem jedru Casco Viejo, ki ga je UNESCO vključil na seznam svetovne dediščine, raziskujte deževni gozd, za piko na i pa si privoščite počitek na čudovitih belih plažah, ki jih v Panami prav gotovo ne manjka.

 

Utripi ameriških velemest

Miami, ki je znan tudi po eni najbolj znamenitih plaž na svetu.

Velika mesta imajo prav poseben čar. Mešanice različnih kultur, široke avenije, nebotičniki, velika nakupovalna središča ter pestro ulično in nočno življenje. New York, Los Angeles, San Francisco ali Miami – vsa imajo nekaj skupnega, vsako pa pripoveduje tudi svojo zgodbo, ki jo doživiš, ko hodiš po ulicah, pokušaš raznoliko hrano, spoznavaš zanimive ljudi in odkrivaš kulturne in naravne znamenitosti. Če ste navdušenec nad košarko, lahko obiščete Miami in raziskovanje mesta združite z obiskom tekme lige NBA, saj v Miamijski košarkarski ekipi igra tudi Goran Dragić.

 

Potovanja širijo obzorje in bogatijo duha. Najbolje, da kar začnete z načrtovanjem svojega naslednjega potovanja. Do 20. decembra lahko namreč izbirate med raznolikimi destinacijami, kamor vas iz Ljubljane po posebnih prazničnih cenah pelje letalska družba Air France.  Pa srečno pot!

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGPK / IPPR
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660AF/KLM

Sorodni članki

Back to top button