Življenjski slog

O LGBTQ+ vsebinah v Pekarni

Festival »Here we are«.

Med 7. in 9. novembrom 2018 je pod okriljem Pekarne Magdalenske mreže potekal festival Here we are, cikel dogodkov z LGBTQ+ vsebinami. Program dogodkov je bil organiziran kot odziv na pomanjkanje LGBTQ+ vsebin v Mariboru.

Cikel so otvorili v sredo, 7. novembra, s PEKARNA POTOPISI, v okviru katerih je bil predstavljen trenutni položaj pravic LGBTQ+ skupnosti po svetu, razpravljali pa so tudi o tem, kaj pomeni biti LGBTQ+ popotnik. V četrtek se je festival nadaljeval z LGBTQ+ izdajo Filmopeke s projekcijo filma Božja dežela (2017) in animacije Abeo (2018), ki govorita o zgodbah migrantov iz LGBTQ+ skupnosti. V petek je sledila okrogla miza z gosti_jami iz LGBTQ skupnosti o LGBTQ+ gibanju in njegovi trenutni situaciji v Sloveniji in Mariboru. Cikel dogodkov se je zaključil s queer zabavo v klubu Wetrinsky z nastopi treh lokalnih umetnikov.

Cikel dogodkov je bil namenjen širši zainteresirani javnosti, predvsem pa mladim, ki so se opisanih dogodkov udeležili v velikem številu. Mladi so lahko na festivalu izvedeli več o aktivizmu, življenju, varnosti, pravicah, diskriminaciji in prepoznavnosti LGBTQ+ skupnosti.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGPekarna Magdalenske mreže Maribor, mlad.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button