Priložnosti

Prijavi se na Evropski mladinski dogodek, EYE2020

Skupina Mladinskega sveta Slovenije (MSS) te vabi, da se z njimi udeležiš Evropskega mladinskega dogodka (EYE2020). Evropski mladinski dogodek bo potekal 29. in 30. maja 2020 v Strasbourgu.

Vsako drugo leto se na Evropskem mladinskem dogodku zbere tisoče mladih Evropejcev, ki med seboj izmenjujejo dobre prakse ter razpravljajo o prihodnosti Evrope. EYE2020 bo potekal četrtič, predstavlja pa edinstveno priložnost za sodelovanje mladih ter odločevalcev in sooblikovanje prihodnosti Evrope. Evropski mladinski dogodek bo letos potekal pod sloganom: EYE2020 – Prihodnost je sedaj.

Na dogodku bodo potekale interaktivne in umetniške aktivnosti. Aktivnosti bodo namenjene mreženju in oblikovanju predlogov, ki bodo v pomoč odločevalcem pri oblikovanju politik. Na dogodku bo MSS izvedel aktivnost na temo stanovanjske problematike z naslovom: Welcome home! Making affordable housing a reality for young people. Po dogodku bodo najboljši predlogi in ideje strnjeni v poročilo in predstavljeni vsem poslancem in poslankam v Evropskem parlamentu.

Pridruži se skupini MSS v Strasbourgu

Mladinski svet Slovenije bo tudi letos s podporo Zavoda MOVIT, nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropske solidarnostne enote, omogočil skupini mladih udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2020.

Dogodek bo potekal od 28. do 31. maja 2020. Stroške prevoza in nastanitve (2 nočitvi z zajtrkom) bo pokril organizator. Vse ostale stroške pa si bodo morali/-e udeleženci/-ke kriti sami/-e.

Kako se lahko prijaviš?

Če se želiš udeležiti Evropskega mladinskega dogodka s skupino MSS izpolnite elektronsko prijavnico do vključno ponedeljka, 17. februarja 2020. V elektronski prijavnici navedi zakaj si primeren/-na kandidat/-ka, svoje izkušnje na področju mladinskih politik in način tvoje promocije dogodka.

Izmed prispelih prijav bo komisija izbrala petdeset udeležencev/-k. Star moraš biti vsaj vsaj 18 let, o končnem izboru pa boš obveščen do sobote, 29. februarja 2020.

Več informacij o Evropskem mladinskem dogodku in posodobljen program dogodka je dostopen na spletni strani EYE2020.

 

 Mladinski svet Slovenije (MSS)
 Pixabay

Tagi

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button
Close
Close