Priložnosti

Prijavi se na Evropski mladinski dogodek, EYE2020

Skupina Mladinskega sveta Slovenije (MSS) te vabi, da se z njimi udeležiš Evropskega mladinskega dogodka (EYE2020). Evropski mladinski dogodek bo potekal 29. in 30. maja 2020 v Strasbourgu.

Vsako drugo leto se na Evropskem mladinskem dogodku zbere tisoče mladih Evropejcev, ki med seboj izmenjujejo dobre prakse ter razpravljajo o prihodnosti Evrope. EYE2020 bo potekal četrtič, predstavlja pa edinstveno priložnost za sodelovanje mladih ter odločevalcev in sooblikovanje prihodnosti Evrope. Evropski mladinski dogodek bo letos potekal pod sloganom: EYE2020 – Prihodnost je sedaj.

Na dogodku bodo potekale interaktivne in umetniške aktivnosti. Aktivnosti bodo namenjene mreženju in oblikovanju predlogov, ki bodo v pomoč odločevalcem pri oblikovanju politik. Na dogodku bo MSS izvedel aktivnost na temo stanovanjske problematike z naslovom: Welcome home! Making affordable housing a reality for young people. Po dogodku bodo najboljši predlogi in ideje strnjeni v poročilo in predstavljeni vsem poslancem in poslankam v Evropskem parlamentu.

Pridruži se skupini MSS v Strasbourgu

Mladinski svet Slovenije bo tudi letos s podporo Zavoda MOVIT, nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropske solidarnostne enote, omogočil skupini mladih udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2020.

Dogodek bo potekal od 28. do 31. maja 2020. Stroške prevoza in nastanitve (2 nočitvi z zajtrkom) bo pokril organizator. Vse ostale stroške pa si bodo morali/-e udeleženci/-ke kriti sami/-e.

Kako se lahko prijaviš?

Če se želiš udeležiti Evropskega mladinskega dogodka s skupino MSS izpolnite elektronsko prijavnico do vključno ponedeljka, 17. februarja 2020. V elektronski prijavnici navedi zakaj si primeren/-na kandidat/-ka, svoje izkušnje na področju mladinskih politik in način tvoje promocije dogodka.

Izmed prispelih prijav bo komisija izbrala petdeset udeležencev/-k. Star moraš biti vsaj vsaj 18 let, o končnem izboru pa boš obveščen do sobote, 29. februarja 2020.

Več informacij o Evropskem mladinskem dogodku in posodobljen program dogodka je dostopen na spletni strani EYE2020.

 

 Mladinski svet Slovenije (MSS)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button