Priložnosti

Z esejem ali fotografijo sodeluj na natečaju o vključujočem izobraževanju

Društvo za Združene narode (ZN) za Slovenijo v sodelovanju s Platformo SLOGA vabi k sodelovanju na mladinskem natečaju ob mednarodnem dnevu človekovih pravic. Tema letošnjega natečaja je vključujoče izobraževanje.

Dne 10. decembra se spominjamo sprejetja Splošne deklaracije človekovih pravic v Organizaciji združenih narodov (OZN) leta 1948. Z obeležitvijo dneva človekovih pravic si tudi na Društvu za ZN prizadevajo opozarjati na pomen varstva in spoštovanja teh temeljnih vrednot.

Ob tej priložnosti Društvo za ZN že trinajsto leto objavlja natečaj, letos pa se je soorganizaciji pridružil tudi evropski projekt Bridge 47. Ta si prizadeva za mobilizacijo civilne družbe, da bi s pomočjo globalnega učenja prispevala k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu.

O natečaju

Z natečajem želijo mladim ponuditi priložnost, da svoje vtise in razmišljanja o vključujočem izobraževanju izrazijo skozi besedo ali fotografijo.

Natečaj je razdeljen na dva sklopa:

  1. literarni natečaj: omejitev dolžine eseja/razmišljanja je 400 besed;
  2. fotografski natečaj: fotografije naj bodo ločljivosti 100–250 ppi.

Na natečaju o vključujočem izobraževanju lahko sodelujejo mladi v starosti od 12 do 29 let. Rok za oddajo del je 2. december 2020. Svoja dela s pripisom »Za natečaj ob dnevu ČP« in prijavnico pošlji po e-pošti info@unaslovenia.org.

Prispeli izdelki v vsakem sklopu bodo razdeljeni na dve starostni skupini: osnovno- in srednješolci_ke ter mladi do 29. leta. V vsaki skupini bodo izbrani trije nagrajenci_ke, ki bodo prejeli knjižne oziroma praktične nagrade.

Med vsemi prispelimi izdelki bodo izbrali tudi najbolj izvirno literarno in fotografsko delo. Avtor_ica najbolj izvirnega literarnega dela bo prejel_a brezžične slušalke EarPods, avtor_ica najbolj izvirnega fotografskega dela pa tablični računalnik.

Več o vključujočem izobraževanji in človekovih pravicah pa si lahko prebereš tukaj.

 

Poznavalec.si
Unsplash

Tagi

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button
Close
Close