PriložnostiSpekter

Razpis: Novinar oz. novinarka časopisa Spekter

Pridruži se ekipi študentov in študentk, ki ustvarjajo vsebino Spektra. Če te zanima pisanje in imaš (dokaj) izbrušen slog, potem lahko tudi ti postaneš del Spektrove novinarske ekipe. Več si preberi v nadaljevanju.

Kdo je torej lahko novinar časopisa Spekter?

To, da si dobil zlato Cankarjevo priznanje, žal ni dovolj, da bi lahko postal novinar Spektra. Ekipi se lahko pridružiš, če si zvedav in poln dobrih idej za pisanje. Samoumevno je, da znaš uporabljati dvojino in rodilnik, sklanjati “otrok” in “Miha” ter veš, kam se postavi vejica. Če si hkrati odgovoren, se držiš rokov in si voljan sprejeti konstruktivno kritiko urednika in odgovornega urednika, potem to zveni kot delo, ki bi ti lahko bilo pisano na kožo. K zgornjim pogojem dodajamo še to, da moraš imeti status študenta Univerze v Mariboru, in sicer vsaj do konca študijskega leta 2020/2021.

Koliko poznaš rubrike in za katero bi pisal?

Poleg uredniškega uvodnika na začetku in Razvedrila ter Erotike na koncu je v Spektru še osem drugih rubrik. Pri določenih smo kadrovsko okrnjeni, zato iščemo novinarje, ki bi pisali za rubrike Šport, Študent popotnik in Glasba. Prelistaj Spekter. Lahko ga prebereš tudi na Dostop.si.

Če boš pisal za Spekter, boš postal nesramno bogat!

Gre za plačano študentsko delo in ne za izkoriščanje prostovoljcev. Novinar po izdani številki Spektra za vsak avtorski članek prejme honorar. Tako ponujamo priložnost, da opravlja zanimivo in razgibano delo, s katerim se ne more vsakdo pohvaliti v svojem življenjepisu. Pod mentorstvom se lahko pisanje zgolj še nadgradi in izboljša. Morda ne obljubljamo finančnega bogastva, vsekakor pa zagotavljamo nesramno bogate izkušnje in znanje, ki ga boste lahko marsikje in marsikdaj unovčili.

Naredi ta korak in se prijavi!

Če še zmeraj bereš ta zapis, se moraš vsekakor prijaviti na ta razpis. Izpolni prijavnico, ki naj bo poleg tvojega CV-ja in motivacijskega pisma (v njem zapiši, zakaj bi ravno tebe izbrali za novinarja Spektra in konkretne predloge, o čem bi pisal v prihajajočih številkah v izbrani rubriki) priloga elektronske pošte, ki jo boš nato poslal na tomi.petrovic@soum.si. Če si do sedaj že kaj pisal in objavil, pa ne pozabi dodati tudi tega. Tvoj mail moramo prejeti do vključno 4. novembra 2019.

 

Tomislav PETROVIĆ
 Pexels

Tomislav Petrović

Bivši odgovorni urednik

Sorodni članki

Back to top button