Življenjski slog

Seks v dolgotrajnem razmerju: če si nezadovoljen, ga izboljšaj

Če te tvoje aktivnosti med rjuhami ne osrečujejo, potem jih spremeni. Veliko ljudi za neaktivno spolno življenje v dolgotrajnem razmerju krivi partnerja, a razmisliti moraš tudi, če sam kaj počneš narobe.

Velikokrat so ljudje, ki so v dolgotrajnem razmerju, nezadovoljni s svojim spolnim življenjem, a ob tem krivijo samo partnerja. Problem je predvsem pri puncah, ki se bojijo seks iniciatirati same, čeprav si ga želijo. Nato razmišljajo, zakaj več ne zanimajo svojega dragega. Stvari, ki jih morda počneš narobe, so:

Prevečkrat si ga/jo zavrnil/a

Če se sprašuješ, zakaj tvoj partner ne da pobude za seks, je to zato, ker si ga prevečkrat zavrnila. Res je, da nisi vedno pri volji za zabavo med rjuhami, a razumeti moraš, da zavrnitev boli. Večkrat, ko bo slišal “ne”, manjkrat bo poskusil.

Lažno obljubljaš

Namesto “ne” nikoli ne reči “jutri”, če tega ne misliš resno. To je še huje, saj bo potem tvoj partner razmišljal o bodočem vročem dejanju in se ga veselil. Ti pa nisi mislila resno in obljube ne nameravaš držati. To uničuje poželenje.

nezadovoljnost s seksom, nezadovoljnost s spolnim življenje, spolno življenje, spolnost, dolgotrajno razmerje, aktivnosti med rjuhami, branje misli,seks in dolgotrajno razmerje, strast, strast v dolgotrajnem razmerju, ženske in seks, seks rutina, vedno delati enako, seks
Ne boj se partnerju povedati, kaj želiš.

Seks obravnavaš kot opravilo

Imela si naporen dan, zato si utrujena in na seks gledaš kot na še en opravek. Ampak tvoj partner čuti, če nisi zares pri stvari, kar bo uničilo vso zabavo. Morda moraš spremeniti način, na katerega gledaš na seks. Sploh, ker si še mlad/a in imaš prosto pot, da raziščeš vse zabavne stvari o svojem spolnem življenju.

Preveč si v svoji glavi

Pri puncah je večkrat problem tudi, da se med seksom obremenjujejo z lastnim izgledom. Ampak če seksaš s stalnim partnerjem, ti mora biti ob njem dovolj udobno, da se počutiš samozavestno. Če tega še nisi dosegla, mu lahko med seksom večkrat podaš kakšen kompliment in ga prosiš, da on počne enako. Pomembna je komunikacija!

Navajena sta vedno delati enako

Imata med rjuhami že ustaljeno rutino? To se morda zdi lepo, a je problematično. Seks je več kot rutina. Če vedno delata enako zadevo, poskusita nekaj novega. Če sta navajena na rutino, potem ni čudno, da aktivnosti v postelji obravnavata kot le še eno opravilo.

nezadovoljnost s seksom, nezadovoljnost s spolnim življenje, spolno življenje, spolnost, dolgotrajno razmerje, aktivnosti med rjuhami, branje misli,seks in dolgotrajno razmerje, strast, strast v dolgotrajnem razmerju, ženske in seks, seks rutina, vedno delati enako, seks
Če sta v razmerju že dlje časa, je primerno, da “aktivnosti” popestrita.

Pričakuješ, da ti bo bral/a misli

Nihče, niti tvoj partner, ne more vedeti, kaj ti gre po glavi. Spet je najpomembnejša komunikacija. Sploh, ker sta verjetno oba zaposlena z drugimi stvarmi in nimata časa za igranje iger drug z drugim. Tako mu/ji jasno povej, kaj želiš.

Za dober ali slab seks sta potrebna dva

Konec koncev pa ne pozabi, da sta “za zabavo” vedno potrebna dva. Če nekaj ne deluje, ni nujno, da si kriv/a ti. Bodi pripravljen/a prevzeti odgovornost, če nekaj počneš narobe, a v nasprotnem primeru mora biti pripravljen/a prevzeti odgovornost tudi on/a. Če si bosta jasno povedala, kaj želita in kaj ne funkcionira, bosta te težave hitro rešila.

 

DOSTOP.si / MK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button