NovicePotovanjePriložnosti

Spoznaj Evropo z vlakom – prijavi se na DiscoverEU

Od včeraj, 15. marca, je za mlade na voljo nova priložnost za pridobitev ene izmed 35.000 brezplačnih vozovnic za potovanje z vlakom v okviru DiscoverEU.

DiscoverEU je ukrep Evropske unije, ki se je pričel leta 2018 in daje mladim možnost odkrivanja Evrope. Namenjen je 18-letnikom/18-letnicam, ki želijo potovati in izkoristiti pravico do prostega gibanja v Evropski uniji, odkrivati evropsko raznolikost, spoznati kulturno bogastvo in zgodovino Evrope ter se povezati z ljudmi cele celine. Poleg tega jim ukrep omogoča, da med potovanjem predvsem z vlaki, pridobijo pomembne življenjske izkušnje, kot so neodvisnost, samozavest in odprtost do drugih kultur.

Če si star 18 let oz. rojen med 1.julijem 2004 in vključno 30. junijem 2005, lahko sodeluješ za eno izmed 35 tisoč brezplačnih vstopnic za potovanje po Evropi. Odgovori na 6 zastavljenih vprašanj o Evropski uniji in njenih pobudah ter si pribori 30-dnevno popotovanje z vlakom.

Prijaviš se lahko od, 15. marca 2023, od 12. ure dalje (po srednjeevropskem času) do srede, 29. marca 2023, do 12. ure (po srednjeevropskem času). Na DiscoverEU se lahko prijaviš na Evropskem mladinskem portalu.

Mladi, ki jim je potovanje oteženo zaradi zdravstvenih težav in omejitev (npr. invalidnost), prejmejo pomoč in podporo, ki jim bo pomagala pri sodelovanju v programu. Svoje potrebe označijo in opredelijo v prijavnem obrazcu.

Če boš izbran, boš lahko potoval najmanj 1 dan in največ 30 dni med 15. junijem 2023 in 30. septembrom 2024. Za vse, ki boste prejeli vstopnico, bodo nacionalne agencije organizirale srečanja pred odhodom. V času potovanja pa se bodo popotniki in popotnice lahko po različnih krajih širom Evrope udeležili mednarodnih “meet-up” dogodkov.

Europe Direct Slovenija
Europe Direct Slovenija

Sorodni članki

Back to top button