Štipendije

Spoznaj štipendije, ki so ti na voljo, na spletni predstavitvi štipendij

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad bo na spletnem srečanju predstavil štipendije, ki jih dodeljuje. Med drugim boš dobil informacije o Zoisovi štipendiji, štipendiji Ad Futura in drugih.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad bo v sredo, 16. 2. 2022, ob 16.30 in v četrtek, 10. 3. 2022, ob 17. uri na spletnem srečanju predstavil štipendije, ki jih dodeljuje.

To so:

  • Zoisova štipendija,
  • štipendija za deficitarne poklice,
  • štipendije Ad futura za mednarodno mobilnost,
  • štipendija za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Izvedel boš tudi, kje najdeš informacije o štipendijah drugih ustanov in kje iskati razpise za kadrovske štipendije. Na dogodek je obvezna prijava. Spletna povezava bo udeležencem posredovana na elektronski naslov en dan pred dogodkom.

Prijaviš se lahko tukaj, več informacij o dogodku pa najdeš na tej spletni strani.

O čem bo govora?

Predstavljena bo Zoisova štipendija. Ta je namenjena dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih kot spodbuda za doseganje izjemnih dosežkov in s tem ustvarjanje dodane vrednosti na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti.

Štipendija za deficitarne poklice je namenjena spodbujanju mladih za vpis v izobraževalne programe za poklice, za katere je na trgu zaznati razkorak med trenutnim in prihodnjim številom razpoložljivih kadrov in predvideno ponudbo delovnih mest. Namenjena je dijakom, ki so prvič vpisani v katerega od izobraževalnih programov za deficitarne poklice, štipendijo pa lahko pridobijo za celotno obdobje trajanja izobraževalnega programa.

Štipendije Ad futura so namenjene izboljšanju strokovne usposobljenosti, zagotovitvi kadrov za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter prenosu znanja in dobrih praks, da se izboljša konkurenčnost slovenskega gospodarstva.

Štipendija za Slovence v zamejstvu in po svetu je namenjena pripadnikom avtohtone slovenske narodne skupnosti v sosednjih državah in potomcem slovenskih izseljencev za študij na višješolskem ali visokošolskem izobraževanju 1. ali 2. stopnje v RS.

Predstavili bodo tudi izmenjevalnico, aplikacijo, ki je mladim v pomoč pri iskanju kadrovske štipendije. Izvedel pa boš tudi, kje dobiti informacije o štipendijah drugih ustanov.

ŠOS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button