Izobraževanje

Študij na daljavo ostaja, šolske počitnice in protikoronski ukrepi podaljšani

Učenci osnovnih šol bodo tudi prihodnji teden imeli počitnice, je za TV Slovenija napovedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Učenci imajo ta teden jesenske počitnice, zaradi epidemioloških razmer v državi pa jih bodo podaljšali še za en teden. S tem želijo omejiti stike ter s tem možnost prenašanja virusa.

Vrtci ta teden delujejo omejeno in zagotavljajo varstvo le za otroke tistih staršev, ki morajo biti na delovnem mestu. Župani so lahko za svojo občino ocenili, da ostanejo vrtci odprti, če je njihovo delovanje nujno potrebno. Tako so tako vrtci tudi ta teden ponekod ostali odprti. V varstvo pa bi naj prišla manj kot desetina vpisanih otrok.

Aktivnosti v srednjih šolah in visokošolskih zavodih bodo potekale na daljavo, vrtci pa bodo še naprej delovali omejeno. V veljavi ostajajo tudi vse omejitve gibanja, je dodal.

Premier Janez Janša pa je po večernem posvetu ožje vladne ekipe in strokovne svetovalne skupine na Twitterju sporočil, da bo število obolelih za covidom-19 glede na projekcije žal vsaj še nekaj časa naraščalo. “Ukrepi bodo zato podaljšani za teden dni,” je napovedal.

“A če bomo dosledni in bomo vsi z odgovornim obnašanjem podprli napore zdravstvenih delavcev, lahko čez 7 do 10 dni pričakujemo postopno sproščanje,” je še dodal premier.

Podrobnosti naj bi sicer po napovedih vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina pristojni ministri predstavili danes dopoldne na novinarski konferenci. Kot kaže, pa bodo tudi prihodnji teden veljale omejitve gibanja ponoči, omejitve prehajanja med občinami ter prepoved zbiranja nad šest ljudi.

 

 STA
Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button