Zdravje

Telefon za psihološko podporo in brezplačno online svetovanje za mlade

Si v stiski? Ti je težko? Se soočaš s težavami, ki so enostavno prevelike zate? Ali pa si morda le želiš pogovora in podpore v trenutni kaotični situaciji? Obrneš se lahko na telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19 ali pa na brezplačno psihološko svetovanje za mlade med 13. in 30. letom starosti.

Obrni se na brezplačno telefonsko številko 080 51 00

NIJZ je ponovno vzpostavil telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00, te 24 ur na dan, vse dni v tednu čakajo izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. Nudijo strokovno pomoč in podporo vsem, ki so se znašli v različnih z epidemijo povezanih stiskah.

Telefon je nastal v sodelovanju Nacionalnega inšituta za javno zdravje (NIJZ), zdravstvenih domov po Sloveniji, Društva psihologov Slovenije, Rdečga križa Slovenije, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Zaupnega telefona Samarijan, Združenja zakonskih in družinskih terapevtov in Zveze prijateljev mladine Slovenija – TOM telefon.

Telefon je namenjen krajšim pogovorom za:

  • čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj ter z njimi povezanih odzivov;
  • podporo obolelim in svojcem oseb z boleznijo COVID-19;
  • podporo ob izgubi bližnjega zaradi bolezni COVID-19;
  • podporo ob soočanju z izgubo zaposlitve, čakanjem na delo ali težavah, povezanih z delom od doma;
  • priporočila in podporo pri usklajevanju delovnih obveznosti in družinskega življenja;
  • podporo pri soočanju z osebnimi stiskami in s težavami v medosebnih odnosih v času izolacije;
  • podporo pri drugih izzivih, ki jih prinaša trenutna situacija.
NIJZ, podporo, podpora, koronavirus, COVID-19, skupina za mlade, svetovanje
Če bi psihološko svetovanje raje opravil online, pa piši na skupinazamlade@gmail.com.

Za vsa vprašanja v zvezi s koronavirusom in ukrepi pa se lahko obrneš na Klicni center za informacije o novem koronavirusu, na telefonsko številko 080 14 04 ali obiščeš spletno stran NIJZ oz. vladno spletno stran.

Brezplačno psihološko svetovanje z mlade od 13. do 30. leta

Če bi pomoč raje poiskal preko spleta, pa se lahko obrneš na brezplačno psihološko svetovanje za mlade od 13. do 30. leta. Vodijo ga psihologinje in študentke psihoterapije pod supervizijo izkušene terapevtke.

Namen svetovanja je nudenje varnega prostora in podpore mladim za pogovor ob stiski, vzpostavljanje odprtih, zaupnih odnosov ter razreševanje notranjih in zunanjih konfliktov s terapevtskimi pristopi. Svetovanje je namenjeno tako mladim, ki se soočajo s težavami, kot tudi mladim, ki si le želijo dodatne podpore ali možnosti za pogovor.

Prijave sprejemajo na e-mail naslov skupinazamlade@gmail.com, lahko pa se prijaviš tudi tako, da izpolniš obrazec na njihovi spletni strani.

 

NIJZ, Škatlica
Pixabay, NIJZ

Sorodni članki

Back to top button