FotoZabava

Tikva 2019, zabavne igre in ocenjevanje vin

Študentski svet Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede je pripravil tradicionalno Tikvo

Letošnja Tikva je še enkrat več dokazala, da se študenti Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede znajo odlično zabavati, v prostem času pa pridelujejo tudi odlične sokove, žganja in vina.

Nekaj kilometrov iz Maribora, v Pivoli pri Hočah, na vru hriba stoji grad Hompoš in že več kot desetletje nudi dom študentom Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede. Na dvorišču pred fakulteto lahko študenti vsako leto uživajo na tradicionalnem druženju s profesorji in drugimi študenti, ki ga organizira Študentski svet FKBV.

Miselni in spretnostni izzivi

Tikva v sproščenem vzdušju in ob dobri glasbi poskrbi, da se študenti in profesorji pomerijo v zabavnih igrah. Letos so pripravili osem izzivov, v katerih je tekmovalo šest ekip. Vsaka je štela pet članov, pokazati pa so morali vse svoje ročne, nožne in miselne spretnosti.

Ker se FKBV nahaja na gradu, ukvarja pa s kmetijstvom, je bila igra kmečki vitez več kot primeren izziv tokratne Tikve. Ekipe so morale odgovoriti tudi na uganko o volku in dveh ovcah, ki želita prečkati reko. Borili so se tudi za glasbene stole in pokali balone, ki so bili privezani na noge nasprotnika. V igri pletenja venčkov iz marjetic so ekipe pokazale ročne spretnosti, koncentracijo pa pri lupljenju jabolka za najdaljši olupek. Pred tem pa so morali jabolko, ki je viselo na vrvici, še pojesti. Za na konec so se preizkusili še v molži »mleka« oz. v tem primeru vode.

Najbolje se je odrezala ekipa profesorjev, ki pa je prvo mesto Tikve velikodušno odstopila študentom. Tako so na zabavnih igrah slavili Izvenserijski, drugo mesto so dosegli bruci iz ekipe Črveki, tretje pa Tripsi. Na igrah so sodelovali še Erasmus študenti, ki so takoj za profesorji pomolzli največ mleka in Vinske mušice, ki pa jim ni uspelo priti na vrh.

Tikva 2019, Tikva, tikve, študenti, profesorji, FKBV | Prve tri ekipe so prejele pokale in sadike jagod oz. zelišč.
Tikva 2019, Tikva, tikve, študenti, profesorji, FKBV | Izkušnje so profesorjem pomagale, da so namolzli največ mleka.
Tikva 2019, Tikva, tikve, študenti, profesorji, FKBV | Ob žlahtni kapljici so študenti uživali v Tikvinih igrah.
Tikva 2019, Tikva, tikve, študenti, profesorji, FKBV | Ena izmed nalog je od tekmovalcev zahtevala, da spletejo najdaljši venček iz ivanjščic.

   

  Najboljše suho vino je kerner

  Poleg tradicionalnih iger je Tikva znana tudi po ocenjevanju tekočih študentskih produktov. Na oddanih vzorcih vina, žganj in sokov je strokovna komisija degustirala in ocenjevala najboljše pijače Tikve. Med sokovi je izstopal Izabelin sok, ki ga je pripravil Simon Senekovič, prvo mesto med žganji pa je za tropinovec iz traminca prejel Žiga Šerbinek.

  Med vini je bila konkurenca izjemno pestra, saj je komisija prejela več kot 40 vzorcev. Prvi mesti med rose in rdečimi vini ter polsladkimi in sladkimi vini je prejel Miha Kren. Še enkrat pa je slavil tudi Simon Senekovič. Tokrat je z vinom kerner pometel s konkurenco med suhimi vini.

  Po podelitvi so študenti lahko uživali še ob dobri hrani in žlahtni kapljici, vse skupaj pa je spremljala glasba v živo. Druženje se je kot vsako leto nadaljevalo še do poznih popoldanskih in zgodnjih večernih ur.

   

   Urška KUR
   Vid JERČIČ

  Urška Jakopin

  Urednica

  Sorodni članki

  Back to top button