Kultura

V kinih od danes težko pričakovani Batman z Robertom Pattinsonom

V kina po vsej Sloveniji danes, 3. marca, prihaja nov film o Batmanu. Glavno vlogo v njem odigra Robert Pattinson, ob njem pa kot Catwoman zaigra tudi Zoë Kravitz.

Po letih tavanja po ulicah Gothama in z le nekaj zanesljivimi zavezniki, osamljen maščevalec Batman postane edino utelešenje pravice med svojimi someščani. Ko elito Gothama napade sadističen morilec, vrsta skrivnostnih namigov popelje »viteza teme« globoko v podzemlje, kjer naleti na Selino Kyle aka. Catwoman, Pingvina, Carminea Falconea in seveda Ugankarja.

Ko se dokazi začnejo kopičiti in vodijo vedno bliže in bliže domu ter razkrivajo veličino storilčevega zloveščega plana, mora Batman skovati nova zavezništva, razkriti krivca in vrniti pravico mestu Gotham, ki so ga pokvarjene oblasti predolgo zlorabljale.

Poleg Roberta Pattinsona (Batman) v filmu igrajo Zoë Kravitz (Catwoman), Paul DanoJeffrey WrightJohn TurturroAndy SerkisCollin FarrellPeter Sarsgaard in Jayme Lawson.

Film je režiral Matt Reeves po scenariju, ki sta ga spisala on sam in Peter Craig. Film je Reeves tudi produciral skupaj z Dylanom ClarkomMichaelom E. UslanomWalterjem HamadoChantal Nong Vo in Simonom Emanuelom.

Izbrani kritiki, ki so si ta izjemen, skoraj 3 ure dolg filmski spektakel že ogledali, so navdušeni! Med drugim so povedali tudi:»Robert Pattinson je Batman kakršnega še nismo videli. Surov, temačen in čudovit.« (Rachel Ho, Exclaim!)»Batman, primeren za današnji svet.« (Bilge Ebri, New York Magazine)»Matt Reeves predstavi hipnotičen filmski izdelek s čutno zgodbo o maščevanju.« (Robert Daniels, The Playlist)»Velik in drzen.« (Chris Evangelista, Slashfilm)»Eden najboljših filmov o superjunakih kadarkoli posnetih.« (Den of Geek – Headline) Batman v kina po Sloveniji prihaja 3. marca.

Blitz Slovenija
Blitz Slovenija

Sorodni članki

Back to top button