Kultura

V prostorih nekdanje galerije K18 se odpira prenovljeni Kulturni inkubator

MKC Maribor in Mestna občina Maribor vabita na odprtje novega Kulturnega inkubatorja, participatornega medgeneracijskega centra interdisciplinarnega ustvarjanja, ki se bo odvilo v sredo, 18. maja 2022, ob 18:18 na Koroški cesti 18, Maribor.

Novi Kulturni inkubator je prostor raznolikih praks ter stičišče povezovanja umetnosti, znanosti in tehnologije. Je center, ki participatorno – v sklopu participatornega proračuna in v strokovnem sodelovanju z najširšim krogom zainteresiranih – razvija program razstavišča za predstavitev ustvarjalnosti, znanosti, oblikovanja in umetnosti z povezavi z novimi in digitalnimi tehnologijami, podprtega s strani kohezijskih projektov in nevladniških programov.

V prenovljenem Kulturnem inkubatorju bodo Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor, projektom konS – platformo za sodobno raziskovalno umetnost, Društvom Nagib, izobraževalnim programom Spreten.si, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, ter številnimi drugimi javnimi, zasebnimi in nevladnimi partnerji odprto in participativno gradili mostove med različnimi generacijami, publikami in stopnjami znanja, izobraževali, raziskovali ter ustvarjalno povezovali umetniške metode, znanstvene pristope in industrijske koncepte za odprto ter vključujočo družbo.

Program odprtja

  1. Protokolarni program z govorci
  2. Showcase
 • Razstavišče: ROBObum – pregledna razstava v sodelovanju z Laboratorijem za industrijsko robotiko – FERI
 • Studio 1: izobraževalne delavnice Spreten.si – LEGO Robotika za otroke in starše
 • Studio 2: predstavitev Vinyl Fabrike + arhiva MFRU
 • Klet: Embodiment – Utelešenje – celoletna razstava Stelarc + Stefan Doepner
 • Podhod: taktilne intervencije v sodelovanju z Oddelkom za medijske komunikacije – FERI
 • Hodnik: raziskovalni projekti konS v nastajanju
 • Dvorišče: predstavitev skupnostnega vrta

Več informacij lahko najdeš na tej strani.

MKC Maribor
MKC Maribor

Sorodni članki

Back to top button