Kulsko

Vznemirljive poletne dogodivščine in nepozabna doživetja v svetu 3D iluzij

Obiskovalci nakupovalnega centra Velenjka so lahko ta teden priča prav posebnemu umetniškemu ustvarjanju. V goste sta za en teden prišla svetovno znani umetnik Gregor Wosik, trikratni dobitnik laskavega naziva najboljšega umetnika na svetu v 3D ulični poslikavi, ter Anna Mrzyglod, priznana slikarka in kiparka. Skupaj bosta ustvarjala osupljivo 3D scenografijo in obiskovalce popeljala na vznemirljive počitnice. Plaža, morje, gore, eksotične destinacije – vse te priljubljene počitniške točke bodo obiskovalci lahko »raziskali« do konca avgusta kar v velenjskem nakupovalnem središču.

Spektakularna 3D ulična umetnost izpod rok svetovno priznanega umetnika

Gregor Wosik in Anna Mrzyglod bosta v enem tednu ustvarila kar pet instalacij, ki bodo obiskovalcem pričarale počitnice na domačem pragu. Ves čas pa bosta ustvarjala kar pred njihovimi očmi. Wosik je že v mladih letih pokazal svoj razkošni talent za slikanje in risanje. Rodil se je na Poljskem, od leta 1984 pa živi v Nemčiji. Začel je z risanjem portretov in pokrajin ter se preizkusil v ulični umetnosti. Svojo strast in poslanstvo pa je naposled našel v ustvarjanju velikih 3D uličnih umetnin in “iluzijskih slik”. Že 20 let se uspešno udeležuje številnih dogodkov in tekmovanj v ulični umetnosti. Kar trikrat pa je bil razglašen za najboljšega umetnika na svetu v 3D ulični poslikavi.

Teden dni ustvarjanja za celo poletje doživetij

Obiskovalci nakupovalnega centra Velenjka lahko vse do 4. ali 6. julija spremljajo ustvarjanje obeh umetnikov. Tako se lahko na lastne oči prepričajo, kako nastajajo tovrstne umetnine. Skoraj kot v pravljici bodo izpod njunih spretnih prstov kar na lepem pokukali valovi za srfanje, viseči most sredi kanjona, sanjske plaže, čudovite gore in še kaj. Na ogled bodo vse do konca avgusta. V pritličju so predvidene tri velike poslikave tal in dve poslikavi na zidu. Višje nadstropje pa bosta krasili ena talna poslikava in še ena zidna poslikava. Veliko kotičkov torej, kjer bodo obiskovalci lahko pozirali za nepozabne fotografije “z dopusta” in posneli nešteto “počitniških” selfijev z osupljivimi kulisami.

Vznemirljive poletne dogodivščine, Anna Mrzyglod, Gregor Wosik, Velenjka, | Gregor Wosik, trikratni dobitnik laskavega naziva najboljšega umetnika na svetu v 3D ulični poslikavi, ter Anna Mrzyglod, priznana slikarka in kiparka.
Vznemirljive poletne dogodivščine, Anna Mrzyglod, Gregor Wosik, Velenjka, | Obiskovalci bodo lahko v Velenjki pozirali za neverjetne fotografije.
Vznemirljive poletne dogodivščine, Anna Mrzyglod, Gregor Wosik, Velenjka, | Umetnika sta ustvarila tudi viseči most nad kanjonom.

| Osupljiva 3D umetnina.
Vznemirljive poletne dogodivščine, Anna Mrzyglod, Gregor Wosik, Velenjka, | Srfanje v Velenjki.

   

  Nakupovalni center Velenjka navdihuje

  Največji nakupovalni center v Velenju in širši koroški regiji obiskovalcem ponuja široko paleto trgovin in priznanih znamk, najmlajši obiskovalci pa se lahko zabavajo v otroški igralnici in na poligonu. Prijetno ozračje ustvarjajo tudi z raznovrstnimi dogodki in izvirnimi idejami. Kdaj pa kdaj se nakupovalni center spremeni v pravi tematski park. Obiskovalci lahko dobijo dežnike v obliki srca ali pa na hodnikih srečajo umetnike na hoduljah, klovne in angele. Za »koronavirusno« poletje 2020 so pripravili posebno scenografijo, s katero bodo poustvarili pravi poletni oddih kar med štirimi stenami. Poletje v Velenjki bo dolgo in polno vznemirljivih dogodivščin!

   

   PK / IPPR
  Aljoša VIDETIČ

  Sorodni članki

  Back to top button