Izobraževanje

Zakaj se vpisati na Univerzo v Mariboru?

Informativni dnevi 2019.

V petek, 15. februarja, ob 10. in 15. uri ter v soboto, 16. februarja, ob 10. uri, bodo na fakultetah Univerze v Mariboru (UM) potekali Informativni dnevi.

 

Z informativnimi dnevi želijo na UM bodočim študentom ob pomembni odločitvi ponuditi čim več koristnih informacij, da se boste lažje odločili o svoji nadaljnji karierni in študijski poti.

 

Informacije o študijskih programih in informativnih dnevih na fakultetah UM:

Zakaj je UM prava izbira?

​Razvoj prvega slovenskega nanosatelita, ki bo poletel v vesolje; uspehi ekipe mariborskih študentov pri projektu Študentska formula; konstantni uspehi na mednarodnem študentskem tekmovanju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja Imagine Cup; pomemben prispevek naših fakultet pri razvoju letalskega prometa na električni pogon v sklopu projekta HYPSTAIR; prestižna nagrada Reimagine Education za projekt Demola – povezovanje študentov s konkretnimi težavami podjetij – ki je UM postavila ob bok najboljšim univerzam; so le nekateri od odmevnejših uspehov predstavnikov UM.

​​UM hitro razvija nova področja delovanja, preizkuša nove metode študija in išče nove načine povezovanja s svojim okoljem. Da gredo v pravi smeri, pričajo tudi številna mednarodna priznanja. Tako so se na mednarodni Timesovi lestvici, ki ocenjuje kako univerze uresničujejo svoja temeljna poslanstva na različnih področjih, uvrstili med najboljše univerze na svetu in zasedli najvišje mesto med slovenskimi univerzami. Prav tako so jih tuji študentje v letu 2014 nagradili s priznanjem za dobro počutje tujih študentov na visokošolskih inštitucijah.​

Več informacij o vpisu: Visokošolska prijavno-informacijska služba.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUM
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660arhiv DOSTOP.si
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUniverza v Mariboru

Sorodni članki

Back to top button