Izobraževanje

Znane so zmagovalne ekipe letošnjega projekta Kreakcija

V sodelovanju Policijske uprave (PU) Maribor in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) je letos ponovno potekal projekt Kreakcija. Na tiskovni konferenci so bili predstavljeni kratki videoposnetki, ki so na projektu osvojili prva tri mesta.

Projekt Kreakcija je plod naveze PU Maribor in FERI-ja, ki sta k sodelovanju ponovno povabila študente magistrskega študija Medijske komunikacije. Študenti, ki obiskujejo predmet Odnosi z javnostmi, so se združili v skupine do treh študentov in ustvarili kratke videoposnetke ter pripadajoče grafične predloge za objavo na Facebooku.

Izbirali so med temami raba mobilnih telefonov med vožnjo, medvrstniško nasilje, alkohol in vožnja, večji interes mladih za delo v policiji in zaščitni ukrepi pred vlomilci.

Kreakcija: akcija proti izzivom policije (in družbe)

Tiskovna konferenca v izvedbi organizatorjev se je zaradi trenutnih zdravstvenih razmer odvijala preko spleta. Navzoče je kot prva nagovorila prof. doc. dr. Tina Tomažič, nosilka predmeta Odnosi z javnostmi, ki je poudarila pomen približevanja prakse študentom in te z njihovimi izvrstnimi izdelki tudi pohvalila. Sledil je nagovor predstavnice stikov z javnostmi PU Maribor, Anite Kovačič Čelofiga. Ta je med drugim razkrila novost – letošnji zmagovalni projekti se bodo predstavili tudi na več kot 70 interaktivnih zaslonih mariborskih mestnih avtobusov.

PU Maribor, Policijska uprava Maribor, FERI, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru, natečaj, mag. Donald Rus, prof. dr. Suzana Žilič Fišer, Anita Kovačič Čelofiga, prof. doc. dr. Tina Tomažič
Na tiskovni konferenci so spregovorili sodelujoči v projektu.

Predstojnica Inštituta za medijske komunikacije prof. dr. Suzana Žilič Fišer je izrazila veselje nad aktivnostjo in entuziazmom študentov, direktor PU Maribor, mag. Donald Rus, pa se je zahvalil vsem sodelujočim za izbiranje “najboljših posnetkov med zelo dobrimi”.

Tokrat so slavile študentke

Sledila je razglasitev treh najboljših izdelkov letošnjega projekta Kreakcija. Tretje mesto je zasedla ekipa, ki so jo sestavljale študentke Daša Kompan, Sabina Trop in Nina Pahič. Predstavile so se s projektom “Samo vozi, telefon odloži“, s katerim so opozorile na rabo mobilnih telefonov med vožnjo in na to, da noben klic, všeček ali komentar ni tako pomemben kot človeško življenje.

Drugo mesto je osvojila ekipa s projektom “Trezno srce“, ki sta jo sestavljali Kim Obaha in Anita Grgić. Študentki, ki sta projekt gradili skozi pogovore z ljudmi, sta opozorili na vožnjo pod vplivom alkohola in na to, da s tem ne tvegaš samo svojega življenja, temveč tudi življenja drugih.

Prvo mesto so z “inovativnim združevanjem ponarodelih prizorov iz filma Sam doma” osvojile Alma Gril, Gaja Krajnc in Klara Sternad s svojim projektom “Brez skrbi sam doma“. Z zmagovalnim videoposnetkom so študentke na humoren način opozorile na uporabo ustreznih ukrepov pred vlomilci.

Konferenco so zaključili z zahvalo vsem sodelujočim in pohvalo vseh študentov. Direktor PU Maribor mag. Rus pa je izrazil željo, da ob primerni priliki zmagovalno ekipo povabi tudi na osebni sprejem.

Na Youtube profilu Slovenske policije si lahko ogledaš tudi zmagovalne videe lanskoletne izvedbe projekta.

Sara VOCOVNIK
FERI
ikona snemalec Slovenska policija

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button