Izobraževanje

Ekonomska fakulteta UL predstavlja novo MBA smer – Umetna inteligenca v poslu

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, edina ekonomsko-poslovna šola z mednarodno trojno akreditacijo v regiji, predstavlja posebno smer programa LJUBLJANA MBA: Umetna inteligenca v poslu (LJUBLJANA MBA Artificial Intelligence in Business).

Nova MBA smer – Umetna inteligenca v poslu je za evropski izobraževalni prostor zelo napredni in unikatni program. Managarje in podjetnike bo opremil z znanjem in veščinami potrebnimi za prepoznavanje in uporabo potenciala umetne inteligence v današnjem dinamičnem poslovnem okolju.

Umetna inteligenca bo preoblikovala prihodnost poslovnega okolja in poslovanja, zahtevala bo prilagajanje znanja in veščin, spremenila bo gospodarske trge, zaposlitvene trende in procese dela. Prav zato je nujno, da so managerji in tudi zaposleni pripravljeni na bodoče izzive ekonomskega in poslovnega razumevanja umetne inteligence.

Google študentom omogoča štipendije

Posebej izbrano vsebino MBA programa zokroža izbor vrhunskih strokovnjakov, ki bodo vključeni v ta študij. Med drugim prihajajo iz Instituta Jožef Stefan, Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco (IRCAI) ustanovljenega pod okriljem UNESCO ter Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Podjetje Google je ta program podprlo tako, da je omogočilo možnost štipendij za posameznike.

Prof. dr. Mitja Kovač je ob tem poudaril: “Ker umetna inteligenca širi meje zmožnosti pametnih naprav, so managerji in vodje primorani razumeti razvijajoče se tehnologije, prepoznati njihovo praktično uporabnost v svojih podjetjih, ozavestiti kritično razmišljanje in spoznati reševanje etičnih dilem, ki jih bo z vstopom umetne inteligence v vse procese dela vse več. Slovenija se je izkazala kot središče tehnoloških inovacij, vključitev umetne inteligence v MBA program Ekonomske fakultete, je zato naraven korak.”

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, nosilka programa LJUBLJANA MBA, že leta vzdržuje ugled odličnosti in kakovosti med ekonomsko-poslovnimi šolami v Sloveniji in regiji. To potrjuje tudi dejstvo, da je edina šola v širši regiji, ki je del elitne skupine trojno akreditiranih mednarodnih šol – ima mednarodne akreditacije EQUIS, AACSB in AMBA. Ta dosežek fakulteto umešča med 1 odstotek najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu, MBA program pa je bil uvrščen na prestižnoo lestvico časopisa Financial Times,” je povedala prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

Vključitev umetne inteligence v ugledni program LJUBLJANA MBA še dodatno potrjuje zavezanost Ekonomske fakultete v Ljubljani k zagotavljanju relevantnih in naprednih vsebin za potrebe gospodarstva.

o-STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button