Novice

104-letnica dosegla rekordni skok s padalom, nekaj dni kasneje umrla

Dorothy Hoffner iz Chicaga je na prvi oktobrski dan skočila s padalom iz letala, kar ne bi bil poseben podvig, če ne bi bila stara 104 leta. Uvrstila se bo v Guinnessovo knjigo rekordov kot najstarejša padalka, vendar pa dosežka ne bo mogla proslaviti, saj je v ponedeljek umrla naravne smrti, poročajo ameriški mediji.

Dorothy Hoffner je pri 104 letih skočila iz letala v tandemu z višine 4100 metrov pri kraju Ottawa v zvezni državi Illinois, kakšnih 140 kilometrov jugovzhodno pod Chicaga. Po pristanku je navdušenim gledalcem z nasmehom povedala, da so leta le številke in se ne počuti nekaj posebnega. S padalom je nazadnje skočila pred štirimi leti, ko je dopolnila 100 let.

“Globoko smo užaloščeni zaradi njene smrti in smo počaščeni, da smo lahko bili del njenega rekordnega skoka,” so sporočili iz padalskega kluba Skydive Chicago, potem ko je osebje doma za ostarele pri Chicagu v ponedeljek zjutraj ugotovilo, da je umrla med spanjem.

Tiskovna agencija AP navaja besede njenega prijatelja Joeja Conanta, ki je dejal, da je bila polna neverjetne energije. Conant si sedaj prizadeva, da jo uvrstijo v Guinnessovo knjigo rekordov. Trenutni rekord v knjigi ima Linnea Ingegard Larsson iz Švedske, ki je lani maja skočila iz letala v starosti 103 let.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button