Zabava

12 znakov, da si “gamer”

Videoigre povezujejo številne igralce, ki si delijo takšne in drugačne značilnosti. Nekatere so zabavne, druge zelo resnične, a skoraj z vsemi se lahko identificiraš. Se prepoznaš?

Bitke o različnih platformah ti niso tuje

PC, Xbox, PlayStation, Nintendo – vsi različni, a odlični. To pa ne pomeni, da nekatere platforme v očeh posameznikov ne izstopajo po svojih kakovosti, hitrosti, perfekciji. PC heroji, Sony navdušenci, branitelji Xboxa, vsak trdi svoje.

Vedno se pritožuješ nad visokimi cenami, a najnovejše komponente in collector’s edition igre so nujne za preživetje

Saj je vse logično. Razumljivo je, da potrebuješ artbook, ki pride v posebni škatli, ki jo boš odložil nekje na omari. Tudi prejeti kipec je primeren za nabiranje prahu.

Ko že govorimo o nakupih, svoje nakupe oblikuješ okoli razprodaj

Steam razprodaje so mejniki, ki jih je potrebno jemati resno. Pravi navdušenci oblikujejo svoj seznam želja že nekaj tednov pred razprodajo, kajti ključ je v pripravljenosti. Ta miselnost pa ne velja samo za nakup videoiger, priročno je tudi načrtovanje nakupov grafičnih kartic, kontrolerjev in podobnih delov.

Zlagal si se ali pa spremenil plane, da si lahko svoj čas posvetil videoigram

Raje se ne pretvarjaj, da tega nikoli nisi storil. Mnogi so že prešpricali šolo in raje igrali Black Ops II. Generacije se spreminjajo, tradicija ostaja.

Ozadje na telefonu ali računalniku vsebuje tematiko videoigre

To ozadje pa se vedno spreminja, saj se menjajo tudi igre, ki jih igraš v določenem obdobju. God of War je prišel na police? Kratosu pripada mesto na zaslonu. Ponovno potovanje v Witcher 3? Geralt, dobrodošel nazaj.

Vedno znova moraš zagovarjati svoj hobi

Igranje videoiger že dolgo nosi negativen prizvok. Starši, partner, mediji – vsaj nekdo ti vedno godrnja, da mečeš svoj čas skozi okno.

Fraze iz videoiger so del vsakdana

Nekaj je norost, drugo pa je dobro poznavanje pomembnih fraz, kot sta wololo in arrow to the knee. Kdo jih ne pozna?

Pri internetu se ne varčuje

S tem ni šale. Igre zasedejo po 100 GB, posodobitve čakajo na vsakem koraku in videoigro vedno pogosteje kupiš v digitalni kot pa fizični obliki. Internet mora biti hiter in stabilen! Posebno mesto si zaslužijo posamezniki, ki svoje prebivališče izbirajo glede na kvaliteto internetne povezave.

Igre so te naučile zanimivih reči

Samo pomisli na vsa zgodovinska ali mitološka dejstva, ki si jih spoznal med preigravanjem videoiger. Spotoma si v multiplayerju verjetno oblikoval ekipne sposobnosti, da ne govorimo o priučeni sposobnosti hitrega odločanja. Videoigre so svojevrsten učitelj!

Glasbo iz videoiger imaš shranjeno na Spotifyju

Videoigre vsebujejo odlično glasbo, zakaj je ne bi poslušali? Včasih je vse, kar potrebuješ, epska glasba iz videoiger, medtem ko se prebijaš skozi domača opravila.

Scenarije iz videoiger opažaš v vsakdanjem življenju

Včasih moraš zapustiti udoben stol in se podati v širni svet. Tam te čakajo prigode, ki te bodo nenehno spominjale na trenutke iz videoiger. Zveni znano?

Na spletu si našel odlične prijatelje

Kaj je lepšega, kot pa spoznavanje novih ljudi, ki si s teboj delijo podobne interese? Praznovanje zmag skupaj s prijatelji ima poseben čar, prav tako pa pomagajo vzpodbudne besede ob porazu. Pogosto se zgodi, da spletni prijatelji postanejo prijatelji v resničnem svetu.

 

 Red Bull
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button