Potovanje

6 izbranih nasvetov za popotnike

Šrilanka, Patagonija, Islandija, Mumbaj …

Marčevska številka spletnega časopisa Globetrotter ponuja nove zanimive zgodbe.

Potovanje v Turčijo
Baloni v Turčiji

| Alenka je zbrala nekaj popotniških nasvetov za Turčijo, ki ima zelo dobro razvit turizem. Vsekakor si je potrebno ogledati muzej Hagia Sofia, ki je najprej bila cerkev, nato pa še mošeja. POMEMBNO! Vstopnico si prek spleta kupi že pred odhodom v Istanbul. Preberi si vse Alenkine nasvete.

7 nasvetov za ugodno potovanje po Šrilanki
Z vlakom po Širilanki

| Simona in Jure sta pripravila nasvete za katere sta si želela, da bi jih poznala že pred odhodom na Šrilanko. Po štirih tednih pohajkovanja sta prišla do sedmih nasvetov neprecenljive vrednosti. Preberi si kateri so ti.

Sreča v Patagoniji
Južna Amerika - Patagonija

| Katarina in Rok sta svoje potovanje opisala z besedami: »Pravijo, da je ljubezen do gora zelo slovenska zadeva in midva sva v tem pogledu tipična Slovenca.« Vse od gore Cerro Castillo in Rute 40, do štiridnevnega trekinga in ledenika Viedma lahko prebereš tukaj.

Moja izkušnja HI Connect na Islandiji
Lepote Islandije

| Islandija je Alex že od nekdaj privlačila. Je potovala in potovala, a ta mistična »dežela bogov« se ji je venomer izmikala. Vse dokler ni odkrila možnost prostovoljstva, ki jo je objavilo Popotniško združenje Slovenije. Turistična pot Golden Circle, termalno zdravilišče Blue Lagoon in severni sij je le nekaj izmed nabora mnogih doživetij. Preveri.

5 priložnosti za mladino in mlade profesionalce, ki želijo prepotovati svet
Priloznosti za mlade

| Kako potovati in hkrati opravljati študijske obveznosti? Ana Marija je izbrala naslednje rešitve:

 1. Workaway
 2. Študij v tujini: Erasmus+
 3. Au Pair
 4. Program HI Connect
 5. Evropska solidarnostna enota

Podrobnejše opise lahko najdeš na enem mestu v časopisu Globetrotter.

Potovanje skozi delo: San Francisco
Tjaša in Hugo San Francisco

| Tjaša in Hugo sta s pomočjo program HI Connect pristala v San Franciscu. Kot prostovoljca sta med tednom delala med 2 in 5 urami. Vikende pa sta imela proste in takrat sta lahko zapravljala štipendijo, ki sta jo prejela od gostujočega hostla. Te zanima koliko je znašala njuna štipendija?

Globetrotter – marec 2019
GlobeTrotter Logo

| Marčevska številka spletnega časopisa Globetrotter ponuja 15 novic iz sveta popotništva. Če si prišel do sem si jih lahko prebral šest. Preostalih devet te čaka na na njihovi spletni strani

   

   DOSTOP.si
  Globetrotter

  Sorodni članki

  Back to top button