Uncategorized

8 načinov, kako očarati svojo simpatijo in se ji približati

O zvezah in kako se v zvezi obnašati, čivkajo že ptički na vejah. Kako pa do te faze sploh priti? Kako od nedolžne simpatije do nečesa resnejšega? Preveri nekaj nasvetov, kako boš lažje očaral/s svojo simpatijo in med vama zanetil/a pravi ljubezenski plamen.

Običajno je nekomu težko pokazati, da nam je všeč in se mu približati. Zato si pri tem lahko pomagaš z nekaj preprostimi nasveti, s katerimi se boš prikupil svoji simpatiji in jo neočitno opozoril nase. Nikoli ne veš – tudi če te tvoja simpatija še ne dojema kot potencialnega partnerja, se to še zmeraj lahko spremeni.

1 Simpatijo prosi za majhno uslugo

Ko nekdo zate naredi manjšo uslugo, začne s teboj nezavedno povezovati občutke odobravanja in pozitive. Pri tem ne bodi vsiljiv, temveč simpatijo na primer prosi, če te kam usmeri ali oceni tvoje delo.

2 Smej se njenim šalam

Nasvet, ki zveni skoraj že kot kliše. A znanstveno je dokazano, da nas bolj privlačijo tiste osebe, s katerimi se smejimo. Tako se prešerno nasmej šalam simpatije in tudi sam povej kakšno krepko.

zmenek, zveza, ljubezen, negotovosti, učinek kameleona, očesni stik, barve, oblačila, čustva, nepopolnosti
Kdor se skupaj smeje, ta skupaj tudi uživa.

3 Ne skrivaj svojih nepopolnosti

To ne pomeni, da moraš s simpatijo podoživeti najsramotnejše trenutke svojega življenja, temveč to, da bodi odkrit tudi glede svojih negotovosti. S tem pri drugemu vzbudiš občutek varnosti in začneš ustvarjati čustveno intimnost.

4 Posnemaj stvari, ki jih počne tvoja simpatija

Ko posnemaš vedenje nekoga, ta o tebi misli bolj naklonjeno, kar med vama ustvarja povezavo. To se imenuje učinek kameleona. Seveda pa to počni v mejah normale – ko se nasmehne simpatija, se nasmehni ti. Ko on napravi nek gib, ga diskretno oponašaj, pri tem pa med vama vzdržuj očesni stik.

5 Nosi oblačila istih barv kot simpatija

Bodi pozoren na barve oblačil, ki jih najpogosteje nosi tvoj (bodoči) srčni izbranec in jih dodaj tudi v svojo omaro. Na drugih namreč opazimo barve, ki nas sicer privlačijo.

6 Med vama poišči nenavadne podobnosti

Privlačijo nas ljudje, ki jih dojemamo kot sebi podobne. Raziskave pa kažejo, da se bo privlačnost med osebama še dodatno povečala, če bomo zaznali, da so naše skupne značilnosti redke ali pa nenavadne. Poskusi na primer z iskanjem skupnih najljubših risank iz otroštva ali neobičajnih navad.

zmenek, zveza, ljubezen, negotovosti, učinek kameleona, očesni stik, barve, oblačila, čustva, nepopolnosti
Iskanje skupnih točk bo med vama stkalo osebno povezanost.

7 Ne boj se dotikov

Občasni subtilni dotiki okrepijo čustva. To naredi diskretno – simpatiji iz majice poberi odpadli las ali se je ob smejanju šali narahlo dotakni.

8 Preživi čimveč časa s simpatijo

Ta nasvet je morda zelo očiten, vendar je preživljanje kakovostnega skupnega časa za vajin odnos prvotnega pomena. Nekoga seveda ne moreš spoznati, če z njim ne preživiš nič časa.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button