Potovanje

Z Brnika lahko pozimi letiš na 14 različnih lokacij, preveri kam!

V letalskem prometu je začel veljati zimski vozni red. Čeprav je prehajanje meja znotraj evropskega prostora še vedno omejeno, povpraševanje po potovanjih narašča in ponudba letov se občutno povečuje. Po trenutnih napovedih bo v zimski sezoni z Brnika 13 letalskih prevoznikov ponujalo 14 neposrednih letalskih povezav v 12 držav po svetu.

Zimski vozni red bo veljal do 26. marca 2022. V tem času bo z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v Amsterdam do pet letov tedensko ponujal nizkocenovni prevoznik Transavia. V Beograd bodo z Brnika vsak dan v tednu letela letala Air Serbia. Lete v Bruselj bo sprva štirikrat tedensko ponujal Brussels Airlines in nato decembra prešel na šest letov. Povezavo z belgijsko prestolnico bo ponujal tudi nizkocenovni prevoznik Wizz Air, na letališče Charleroi bo letel dvakrat tedensko.

Flydubai bo trikrat na teden letel v Dubaj, Turkish Airlines petkrat na teden v Istanbul. Easyjet pa štirikrat na teden na londonski Gatwick. Od sredine decembra bo v London letel tudi Wizz Air, in sicer trikrat na teden na letališče Luton.

Največje število tedenskih letov z Brnika bo v zimski sezoni ponujala Lufthansa, ki bo v Frankfurt letela dvakrat dnevno in z nočitvami ponujala tudi zgodnje jutranje lete.

Aeroflot bo v Moskvo letel trikrat na teden. Enajst letov tedensko v Pariz bo ponujal Air France, z Air Montenegro bo mogoče dvakrat tedensko leteti v Podgorico. LOT Polish Airlines šestkrat tedensko v Varšavo, s Swiss Air Lines pa štirikrat tedensko v Zürich.

Septembra so na Brniku našteli 65.133 potnikov, kar je dvakrat več kot v enakem obdobju lani. Fraport Slovenija si po epidemiji prizadeva za obnovitev in krepitev mreže poletov z ljubljanskega letališča. Pri tem je poudarek na letalskih povezavah z dolgoročnim potencialom, ki so zanimive za slovenske potnike in vhodni turizem, ter partnerstva, ki lahko poleg privlačnih neposrednih povezav ponudijo tudi dobra izhodišča za nadaljevanje letalskih potovanj na vse konce sveta.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button